4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Servera saltimboccanmed ugsbakad potatis och tomater. Saltimbocca alla Romana med ugnsbakad potatis. Varför då huvudstaden har tagit cred för den, är en fråga som återstår, men som med så mycket annat så spelar ju inte ursprunget någon roll
Fäst med en tandpetare. Krydda med salt och peppar. Blanda kokt ris med parmesanost. Lägg ut köttskivorna. Dela skinkan i bitar och lägg på en bit skinka och ett salviablad per köttbit
Krydda med salt och peppar. Rulla ihop dem och fäst med köttnålar eller tandpetare. Stek rullarna på medelvärme i lite matfett tills de är gyllene runtom
Den syrliga och krämiga tomatsåsen mixas ihop av ugnsrostade körsbärstomater, olivolja och ruccola. Som här där biffarna har en Saltimbocca-inspirerad fyllning med skinka och salvia
I helgen har jag exprimenterat medSaltimbocca på kalv. LÖVBIFF A LA SALTIMBOCCA. Gillar konceptet med inte fått till en bra balans mellan syra och sälta
Inspirerat av saltimbocca fast med kyckling och utan salvia instoppat under skinkan. Kycklingen är så saftig och brödsalladen med ugnsrostade tomater är lite "blöt" också
Saltimbocca-variant på kycklingIstället för kalvkött och prosciutto som är de klassiska råvarorna till saltimbocca, har jag använt kycklingfiléer och salami
Servera kycklingen med vinskyn, tomater, rucola och skivad rödlök. Lägg dem mellan två ark plastfolie och platta ut varje till en tunn köttskiva med hjälp av t ex en kastrullbotten
Servera med pasta, ungnsgrillade tomater och parmesan. Enligt orginalreceptet ska det vara kalv i en saltimbocca men här har jag gjort den på fläskfile istället och det gick det med