Saltimbocca med salvia recept

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

Saltimbocca av kycklingbröstfilé

4 4 kycklingbröstfiléer salt och peppar 100 g parmaskinka 1 kruka salvia 2 msk smör eller margarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin eller vitt vin 1 msk kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kycklingbröstfilé 5
Saltimbocca

Saltimbocca

Täck med plastfilm och banka ut skivorna riktigt tunt med botten av en kastrull eller liknande. färsk salvia
Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

Torsk ”saltimbocca” med ugnsbakade tomater

4 Potatispuré 900 g potatis 2 dl mjölk salt peppar Torsk ca 600 g torskfilé 1/2 kruka salvia (använd resten av salvian till tomaterna) 100 g serranoskinka Ugsnbakade tomater 1 burk urkärnade oliver (à 235 g) 400 g romanticatomater 1 rödlök 2 vitlöksklyftor 3 msk olivolja salvia skal och saft av 1/2 citron Lägg till i inköpslistan
Ernst Saltimbocca

Ernst Saltimbocca

En klassisk italienskt rätt med rena smaker av salvia, citron och fint kalvkött. Fäst med tandpetare vid behov
Saltimbocca alla romana

Saltimbocca alla romana

Vik köttet dubbelt och fäst med cocktailpinnar eller tandpetare. 1färsk salvia. 1cirka 1 ¾ dl torr marsalaLägg köttskivorna på en skärbräda och täck dem med plastfolie. Banka ut dem till cirka 2 millimeters tjocklek, till exempel med en kastrull. 1Krydda köttskivorna med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och 2 salviablad på varje köttskiva
Saltimbocca à la romana

Saltimbocca à la romana

Vi serverade den med hemmagjorda potatisgnocchi. Lägg två salviablad på varje köttskiva. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Isabellas saltimbocca

Isabellas saltimbocca

600 g kalvinnanlår, tunt skuret 6 blad färsk salvia 6 skiva prosciutto 1,5 dl vitt vin 4-5 msk vetemjöl olivolja smör salt peppar tandpetare
Saltimbocca

Saltimbocca

Smält smöret i pannan med steksky/vin. Rulla en skinkskiva och två salviablad (en på vardera sida) runt kalvbitarna
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Doppa sedan undersidan (alltså den som inte är täckt med prosciutto och salvia) i mjöl - detta hjälper till att göra skyn tjockare
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Vik ihop och fäst med tandpetare. Strö över salvia. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. 4 msk hackad färsk salvia
Saltimbocca alla Romana

Saltimbocca alla Romana

Krydda med salt och peppar. Lägg en skiva skinka och två salviablad på varje köttskiva. Fäst med tandpetare

Saltimbocca

Servera med färsk egengjord pasta. 8 blad färsk salvia. Stoppa 2 salviablad på varje köttbit och täck med en skiva Parmaskinka. 8 blad färsk salvia
Saltimbocca i salviasås

Saltimbocca i salviasås

Vik ihop och fäst med tandpetare. Strö över salvia. Strö över 2 msk salvia och lägg på en skinkskiva. 4 msk hackad färsk salvia. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 8 skivor kalvinnanlår 4 msk hackad färsk salvia 8 skivor lufttorkad skinka ½ tsk salt 1 krm svartpeppar Arla® Smör-&rapsolja 2 dl Arla Köket® laktosfri lätt crème fraiche ½ dl torrt vitt vin 2 msk kalvfond
Saltimbocca med risotto

Saltimbocca med risotto

Lägg ut schnitzlarna och lägg på skinka och salvia på ena schnitzelhalvan. Späd efterhand med den resterande buljongen