Saltimbocca med fläskfilé recept

Fläskfilé saltimbocca

Fläskfilé saltimbocca

Lägg dem på skärbräda och banka ut dem med handen. fläskfilé. Vänd köttet i mjöl blandat med salt och peppar

En fläskfilé you can´t refuse

SALTIMBOCCAMED MARSALASKY OCH RÄTIKASALLAD MED TRYFFELDRESSING. Skär parmaskinkan i två strimlor per skiva och linda varje fläskfilébitmed en strimla parmaskinka
Risotto med saltimbocca

Risotto med saltimbocca

Servera saltimboccanmed risotto och frästa rödlöksklyftor. Börja med risotton. Det gör du lättast med en biffbankare eller botten på en liten kastrull
Saltimbocca på fläskfile

Saltimbocca på fläskfile

Enligt orginalreceptet ska det vara kalv i en saltimbocca men här har jag gjort den på fläskfile istället och det gick det med
Min Saltimbocca med rosmarinpotatis

Min Saltimbocca med rosmarinpotatis

Som varmrätt samma middag lagade jag en typ av Saltimbocca. Lägg varje skiva med plastfolie och slå med en kötthammare
Fläskfilé inlindad i parmaskinka

Fläskfilé inlindad i parmaskinka

Den var inspirerad av saltimbocca men med flärskfilé och andra kryddor. Ta av stekgrytan från plattan och ta ur lök och rosmation med hålslev eller gaffel – behåll oljan i grytan

Saltimbocca med fläskfilé

Lägg skinka och ett salviablad på varje skiva och fäst med tandpetare. Vispa ner fond och smör och smaka av med salt och peppar

Fläskfilé saltimbocca

 Servera saltimboccanmed klyftpotatis och någon grönsak.  Täck fläskfilénmed skinka och överst ost.  Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett

Fläskfilé saltimbocca

Servera saltimboccanmed klyftpotatis och någon grönsak. Täck fläskfilénmed skinka och överst ost. Putsa fläskfilén ren från hinnor och fett

Saltimbocca alla Romana

Lägg en skiva skinka och ett salviabald på varje utbankad fläskfiléskiva och fäst dem med tandpetare

Saltimbocca alla Romana

Lägg en skiva skinka och ett salviablad på varje utbankad fläskfiléskiva och fäst dem med tandpetare

Saltimbocca med Basilikasås och Körsbärstomater

Saltimbocca är en Italiensk rätt som betyder "hoppar i munnen" för att det är så gott. Jag håller helt med - det verkar lite pilligt men är faktiskt inte alls så farligt - skaffa en pålitligt assistent som kan banka ut köttet åt dig så slipper du göra det själv