Saltgurka pytt i panna recept

Pytt i panna med saltgurka på Karlsteins vis

Pytt i panna med saltgurka på Karlsteins vis

Jag avslutar sedan med tärnad saltgurka som vänds ner efter att jag tagit ut pytten ur ugnen. Varje år när jag gör minskinka tänker jag på hur god den ska bliipyttipannan
Pytt i panna

Pytt i panna

IngredienserPortioner. 4 1200 g stor potatis 3 stora gula lökar 600 g stekt eller kokt kött och korv 3 msk olja 3 msk smör salt och svartpeppar 1 kruka persiljaTillservering stekt ägg inlagda rödbetor saltgurka Lägg tilliinköpslistan
Inlagda rödbetor

Inlagda rödbetor

Saltgurkan smakade jag för första gången idag när vi åt pyttipanna och den var helt magisk. Översta hyllan i vårt kylskåp består just nu av ett helt gäng tunga burkar med diverse godsaker i - pappas ättikskurka och saltgurka, inlagda rödbetor och plommonmarmelad
Biff Rydberg

Biff Rydberg

Vi hade även saltgurkatill. En lyxigarevariant av pyttipanna som uppfanns på Hotell Rydberg i Stockholm en gång itiden
Vild biff Rydberg

Vild biff Rydberg

ex rödbetor, pepparrot och saltgurka. Många beskriver rätten som en lyxigarevariant av pyttipanna, framförallt på grund av att den enligt konstens alla regler ska göras på oxfilé (recept här)
Rysspytt

Rysspytt

Stek den tärnade potatisen, lägg på en tallrik. Bryn köttfärsen ilite av matfettet. Lägg den med potatisen
En enkel och snabb pyttipanna

En enkel och snabb pyttipanna

Ät med Rödbetor, Saltgurka. Stek Pytteni smöret, salta. Tillsätt grädden och låt puttra. Saltgurka. Stek äggen, tills gulan börjar stelna, eller använd råa ägg
Veckans vego: Zucchini- & halloumibiffar

Veckans vego: Zucchini- & halloumibiffar

Hamburgare fyllda med Västerbottensost, potatisklyftor, chilimayo och en massa saltgurka. Ikvällblir det hemlagad pyttipanna som avslutning på veckan
Svensk klassiker - pytt i panna

Svensk klassiker - pytt i panna

Som tillbehör kan man servera stekt ägg och rödbetor eller varför intelitesaltgurka. Det fick alltså blipyttipannaidag

Skånsk pytt i panna med äggula och saltgurka

Skånsk pyttipanna med äggula och saltgurka . Men med minainfluenser så gör jag den som min far gjorde den, stuvad med senap och serverad med en äggula samt saltgurka och där biddepytten skånsk

Rysk pytt i panna

 Bryn köttresterna eller korven ilite av matfettet.  Fräs lök och selleri mjuka i matfett och blanda ner köttet

Rysk pytt i panna

Bryn köttresterna eller korven ilite av matfettet. Fräs lök och selleri mjuka i matfett och blanda ner köttet

Rotfruktspytt med kyckling

Servera pytten med bröd, rödbetor och gärna saltgurka. Skala och skär potatis, kålrot och morötter itärningar

Köttfärspytt

Tärna saltgurkan och vänd itillsammans med den färdigapotatisen. Lägg potatiseni en långpanna och häll över olja