Den här saltbakadelaxen är underbart god. Lägg på laxbiten med skinnsidan ner mot saltet. Vi brukar oftast äta saltbakadlax med kall romsås (se här), vilket är en av våra absoluta favoritfiskrätter, men denna variant med hjortronsås är inte så dum den heller
det måste väl vara det allra vanligaste laxreceptet. Men vad gör man inte när dottern efterlyser ett nytt inlägg på bloggen och det här bara låg och vilade
3–4 dl grovt salt till att täcka formens botten 600 g lax i portionsbitar 3–4 dl matvete 12 körsbärstomater 1 liten fänkål 1 äpple 12 oliver 1 påse färsk babyspenat, 70 g Citronyoghurt. 600 g lax i portionsbitar
Saltbakadlax med citronsås. Måndagmorgon och dags för veckans matsedel. Sön. Fläskilégömma med rotfrukter( jag bytte dock ut mozarella mot fetaost och lite andra kryddor, riktigt gott
Lägg laxen i formen med skinnsidan ner mot saltet. * 4 portionsbitar lax med skinn à ca 150 g * grovt salt SÅS * 2 dl laktosfri lättcrème fraiche * 1 dl laktosfri matlagningsgrädde (15%) * 1 fiskbuljongtärning * 1/2 - 1 citron * salt * 1/2 skuren dill eller gräslök ( mitt val ) Gör så här. Sätt in mitt i ugnen 15-20 minuter eller tills laxens innertemperatur är 56°C. 4 portionsbitar lax med skinn