Salta, peppra och ringla över lite god olja. Smula över fetaosten, gräslöken, solroskärnorna. Rödbetor med fetaost & rostade solroskärnor4 portioner600g färska rödbetor200g fetaostca 100g solroskärnoren knippa gräslök, hackadolivolja, salt, pepparRosta solroskärnorna med lite salt i en stekpanna, ställ åt sidan
Den här granolan med mörk choklad och salta mandlar blev förbannat god. 4 dl blandade frön (jag tog sesamfrön och solroskärnor). 4 dl hackade nötter (salta mandlar och hasselnötter). 4 dl blandade frön (jag tog sesamfrön och solroskärnor). 4 dl hackade nötter (salta mandlar och hasselnötter)
Antingen köper du glutenfria wrappbröd eller så gör du det här (urgott) eller så gör du som jag gjorde igår, en söt omelett för att bryta av mot aaaaaallt det väldigt, väldigt (men ack så goda) salta
Ansa och skala sparrisen, koka den al dente i rikligt saltat vatten. Jag fick tag på helt fantastisk gotländsk sparris som man nästan kan äta som den är
Salta och peppra smeten rikligt. veganska bönbollar med solroskärnor. Särskilt med frasigt på utsidan med mjuk insida, precis som dessa bollar på svarta bönor och solroskärnor jag slängde ihop förra veckan
Salta och peppra. 1½ kg delikatesspotatis, 4 msk Smör, ½ msk flingsalt, 2 krm svartpeppar, 1 dl solroskärnor. Strö över solroskärnorna och tillaga ytterligare ca 10 min. 1 dl solroskärnor
Salta och peppra ordentligt. Det här är en näringsrik och mättande vegorätt som går snabbt och lätt att laga med stekt grönkål, solroskärnor, vitlök, basilika och körsbärstomater