1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 100g salt. skiva gurkan så som du vill ha den häll 600 g vatten och 100 g salt i en bunke och låt det stå i rumstemperatur i ett dygn. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 100g salt
Koka upp vattnet och häll i saltet så det smälter. 0,75 dl grovsalt. 0,75 dl grovsalt. Hej. Har precis varit och lämnat Lisa på kalaset och handlat till på ICA
Rör ihop lag, rör lite då och då tills socker och salt är löst i vätska. ca 1 kg västeråsgurka (skrubbad och sköljd). 1 dl salt. ca 1 kg västeråsgurka. 1 dl salt
Blanda samman det malda med lök, salt och kryddor. Som ni förstår så skulle man ha lagt in Västeråsgurkan när den var i säsong vilket är tyvärr bara är juli-sept
1 näve grovt salt. 1 näve grovt salt. Dela tvättade västeråsgurkor i 2-3 mm tjocka skivor. Koka en lag med 1 del ättika, 3 delar vatten, 2 delar socker
Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)