Salt västeråsgurka recept

Inlagd Västeråsgurka

Inlagd Västeråsgurka

1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 100g salt. skiva gurkan så som du vill ha den häll 600 g vatten och 100 g salt i en bunke och låt det stå i rumstemperatur i ett dygn. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 100g salt
Västeråsgurka med vitlök

Västeråsgurka med vitlök

1 dl grovt salt. Borsta gurkorna. Skölj dem. Skär dem i tjocka skivor. Skala vitlöksklyftorna. Skölj dragon och spansk peppar
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

Saltlag. västeråsgurka Inlagd västeråsgurka. Rör tills saltet löst sig och häll sedan saltlagen över gurkorna
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

Saltlag. Mät upp vatten och blanda med saltet tills det är helt upplöst. Häll av saltlagen och skölj gurkorna lite lätt
Mjölksyrejäst Västeråsgurka

Mjölksyrejäst Västeråsgurka

Koka vatten och salt och låt svalna. 1-2 kg Västeråsgurka. 2 hg havssalt. Skrubba gurkorna ordentligt och skölj vinbärsbladen
Inlagd västeråsgurka

Inlagd västeråsgurka

0,75 dl salt / liter vatten. 2 tsk salt. 10 st västeråsgurkor. 6 st krondillskronor

Snabbsaltad Västeråsgurka

Koka upp vattnet och häll i saltet så det smälter. 0,75 dl grovsalt. 0,75 dl grovsalt. Hej. Har precis varit och lämnat Lisa på kalaset och handlat till på ICA
2018-09-22 VästeråsGurka

2018-09-22 VästeråsGurka

Koka ihop lagen 3 dl vatten 1 dl ättika 0,5 dl strösocker 2tsk salt Tvätta gurkorna, skär i skivor. 2tsk salt
Fru Olssons Västeråsgurka

Fru Olssons Västeråsgurka

Saltlag. blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Slå av saltlagen, låt gurkorna rinna av. Saltlag

Saltgurka på västeråsgurkor

I alla mina recept vågar jag vägra jodfritt salt (typ flingsalt). Så jag kör jodsalt. Blanda vatten, salt, socker och ättiksprit
Skivad inlagd västeråsgurka

Skivad inlagd västeråsgurka

Rör ihop lag, rör lite då och då tills socker och salt är löst i vätska. ca 1 kg västeråsgurka (skrubbad och sköljd). 1 dl salt. ca 1 kg västeråsgurka. 1 dl salt
Ugnsbakad leverpastej & inlagd västeråsgurka

Ugnsbakad leverpastej & inlagd västeråsgurka

Blanda samman det malda med lök, salt och kryddor. Som ni förstår så skulle man ha lagt in Västeråsgurkan när den var i säsong vilket är tyvärr bara är juli-sept
Bibbis inlagda västeråsgurka

Bibbis inlagda västeråsgurka

Blanda skivorna med socker och salt låt stå tills det blir en lag. 1 kg västeråsgurka. 5dl salt. 1 tsk senapsfrön
Mormors inlagda gurka (typ smörgåsgurka)

Mormors inlagda gurka (typ smörgåsgurka)

½ dl salt. 1 kg Västeråsgurka. Skölj och skiva gurkan. Lägg i botten på en stor burk (med lock). Häll över alla övriga ingredienser och rör om väl
Inlagd gurka

Inlagd gurka

1 näve grovt salt. 1 näve grovt salt. Dela tvättade västeråsgurkor i 2-3 mm tjocka skivor. Koka en lag med 1 del ättika, 3 delar vatten, 2 delar socker
Mamas godaste inlagda gurka

Mamas godaste inlagda gurka

Lägg gurkorna i saltlag först, så får du en mindre söt inläggning med bättre hållbarhet (du kan hoppa över det momentet, men jag tycker att smaken blir bättre med saltbadet)