Koka upp vatten, ättiksprit, socker, salt, senapsfrön och pepparkorn i en kastrull. 1 tsk salt. Låt löken ligga i en bunke med varmt vatten ca 10 minuter
Savoykåldolmar1 savoykålshuvud1/2 dl grötris + 1 dl vatten + 2 dl mjölk1 gul lök hackad500 g blandfärs2 ägg1,5 tsk salt2 krm vitpepparKoka grötriset i vatten och mjölk tills det blir mjukt och låt svalna. Koka upp saltat vatten i kastrull och koka bladen av savoykålen i 3 minuter styck låt rinna av på handduk och skär bort lite av den tjocka stammen. Serveras med potatis eller potatismos lingonsylt och Syltad rödlökKoka upp1 dl sockero,5 dl ättikssprit2 dl vattenlåt svalnaSkiva rödlök jag tog 4 styckenoch lägg i glasburk med 2 lagerblad5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten. 1,5 tsk salt. 5 kryddpepparkornsalt och svartpepparhäll över lagen och låt stå över natten
11 krm salt. 1vispad grädde och sylt till serveringSätt ugnen på 225 grader. 1Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en bunke. 1Servera med vispad grädde och sylt
salt, peppar. salt, peppar. Koka upp vatten med salt, socker och vinäger. Salta, peppra och strössla över färsk timjan – spara även lite timjan till dekoration vid servering
SYLTADE NYPON OCH SYLTAD PAPRIKA. Syltade nypon. Syltad paprika. Syltade nypon. Syltad paprika. De syltade nyponen brukar ha en strykande åtgång som tillbehör till nötstek eller viltstek