Salt svamp recept

Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

Kyckling, svamp och spenatgryta med smak av timjan

salt, peppar, vitpeppar, timjan. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. 1 vitlöksklyfta salt, peppar, vitpeppar, timjan. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Karl-Johan svamp pasta

Karl-Johan svamp pasta

Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek den i stekpanna i oljan och smöret tills den börjar få färg, strimla löken och hacka vitlöken och tillsätt och fortsätt steka, tillsätt den torkade timjanen och salta och peppra
Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Svamp och Vitkålsfylld Pirog

Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
Svamp risotto

Svamp risotto

salt och vitlökspeppar. Skiva svampen. Stek den i smöret och krydda med salt och peppar. Rör ner svampen i riset
Smarrig svamp och skinkpaj

Smarrig svamp och skinkpaj

Salta och peppra. Stek svamparna i smör (ta tillräckligt med smör så blir smaken bäst) tills vattnet kommer ur svamparna
Stuvad svamp

Stuvad svamp

Smaka av med salt, ev soja, som även ger färg, och ev peppar. Färsk svamp. ½ tsk salt. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skär den i bitar
Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

Vitlöksgravad svamp "Cattelein"

Saltad fårticka och blek taggsvamp ger ett härligt tuggmotstånd. När de lagts i blöt för att få bort det starkaste av saltsmaken så är det dags att lägga den över natten i en ättikslag
Inlagd svamp

Inlagd svamp

Hållbarheten blir lång av salt och ättika, det är faktiskt bara vi här i Sverige som använder så hög halt av socker i våra inläggningar
Confiterad svamp och tomat

Confiterad svamp och tomat

Dela svampen i grova bitar och vänd dem i en aning salt. Klappa svampen torr med en handduk och varva dem på samma sätt som tomaterna och häll på fett
Svamp och lök piroger

Svamp och lök piroger

Smaksätt med salt och peppar. Hacka svampen, löken och vitlöken. Salt. 150 g färsk svamp. Sätt ugnen på 175 grader
Svamp och kycklingris

Svamp och kycklingris

Krydda med timjan, salt och peppar. Rensa svampen och dela den eventuellt. Lägg grönsakerna i svamppannan tillsammans med lite matfett
Smörstekt svamp, pocherat ägg och potatisfräs

Smörstekt svamp, pocherat ägg och potatisfräs

Gör man inte så, så kan man saltasvampen och potatisen för sig. På toppen strör man över potatiscrisps och slutligen lite tryffelsalt, bara för att jag råkade ha det
Svamp Tomat Risotto

Svamp Tomat Risotto

Salt och svartpeppar. Skär svamparna i passliga bitar. Krydda med salt och svartpeppar enligt smak. Rosta svampen i en kastrull, tills vätskan har avdunstat
Svamp - och paprikakyckling

Svamp - och paprikakyckling

salt och peppar. Ansa och skär svampen i halvor. Krydda med salt och peppar. 200 g svamp. Stek kyckling, svamp och vitlök i en stekpanna ca 5 minuter. 1 paprika 200 g svamp. 2 vitlöksklyftor salt och peppar