Tillsätt saltet. Har du testat att syra surkål någon gång. Att göra hemgjord surkål är superenkelt. Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål
– Oraffinerat havssalt. Du känner säkert till att det går att köpa probiotika i diverse piller som sälj i hälsokostaffärer men eftersom vi här på Hälsa som livsstil föredrar riktig mat framför piller och pulver vill vi tipsa om en typ av mat som är mer effektiv och framförallt billigare i längden att använda nämligen surkål
Blanda med lite salt i taget. Hörrni, det här med surkål. Jag drämde till med en rejäl skopa surkål som tillbehör, och dra på trisse, men blev inte korvplattan förvandlad till värsta smakresan
Strimla vitkålen och varva med med salt och vassla. 1 msk salt. Vasslan gör man genom att låta yoghurt eller filmjölk rinna av i ett vanligt kaffefilter
Strössla på saltet och rör runt i kålen så att det fördelas. Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar
Och har man tillräckligt med salt i får den en god sälta. Ojojojoj surkål. Vitkål, salt och händer. Då har du inte ätit hemmagjord surkål - det är inte alls samma sak som den som finns färdig i affären
När all kål var strimlad varvade vi den med jodfritt salt i plastbaljor och sedan var det bara att sätta igång att massera och banka den för att frigöra vätska