Klipp eller skär av fenorna på sillen, salta och peppra och stek i smör. salt. Man behöver definitivt inte panera sillen/strömmingen i mjöl - det blir precis lika bra att bara steka i smör/ghee
Låt din mat vara din medicin, och din medicin vara din mat
Krydda med lite salt men var försiktig eftersom sillen är salt. Salt och peppar. Här hittar du min sockerfria lingonsylt, det är ett klassiskt tillbehör medlingon till sill i södra Sverige
Det gör att jag egentligen anser att stekt sill, eller strömming som det heter i andra delar av landet, kryddas medsalt och vitpeppar, vänds i grahamsmjöl, steks och serveras med potatismos, rårörda lingon och rårivna morötter
Medelhavssill och Lingonsill. Börja med att lägga sillen i en sil så all vätska rinner av. Börja med att koka ihop ättika, vatten, socker, krossade enbär och gul hackad lök
Bäst är att köpa hel saltsill eller filéer i fiskdisken. Salt och peppar. Lingon och rosmarin. Filéa sillen och låta ligga i en stor bunke med kallt vatten i kylen över natten
Tillsätt salt och peppar. Det var en riktigt fin sill. Nu råkar vi vara både paté- och pastejälskare i min familj, och det var en ren fröjd att se hur barnen glupskt smaskade i sig tjocka skivor bröd, täckta med smör och generösa lager kycklingleverpastej
Smaka av medsalt, peppar och en skvätt balsamvinäger. Sill och potatis med brynt smör. Andra gånger värms det vita bönor i tomatsås, som äts med stekta ägg