Smaka av med peppar, salt och cherry. 1 msk sherry. 1 krm salt. Skala och hacka morötter, potatis och lök. Låt puttra med en klick smör, häll sedan i 2 dl buljong och låt koka under lock tills de är mjuka
Salt. Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ansa svampen efter behov och skär stora svampar i mindre bitar
Anklår med sherry och clementin. Relaterat Anklår med sherry och clementin. 2 msk grovt salt. Lägg salt och anka i en plastpåse att vila i 30 minuter. 1 timmes puttrande i järngryta (bryn låren i lite av fettet först) häller du i 1/2 dl sherry, 1 dl vatten, saften från 1 clementin, 1 tsk honung och 2 tsk koncentrerad kycklingfond. 2 msk grovt salt
Mixa soppan slät och smaka av med salt och peppar. salt och peppar. Slå på sherry, buljong, mjölk och grädde och låt soppan koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. 3 msk torr sherry. 1 l gula kantareller 50 g rotselleri, tärnad 2 schalottenlökar, hackade 1 klyfta klyfta, hackad 1 krm timjan 3 msk torr sherry 7 dl kyckling- eller grönsaksbuljong 3 dl mjölk 2 dl grädde salt och peppar smör, att steka i
Tillsätt salt, socker och sherry och stek ytterligare några minuter. Jag föredrar att servera svampsoppa tillsammans med någon smakförstärkare av saltare slag
Salt. Ta bort från värmen och häll i sherry samt smaka av. 2 msk sherry (kan uteslutas). Ca 1 liter svamp (ca 400 g), gärna olika sorter 2 dl crème fraiche 5 knippen persilja 4 dl kycklingbuljong 3 shalottenlökar 2 klyftor vitlök 3 blad dragon, hackade eller ½ tsk torkad 2 msk blåmögelost av komjölk 4 msk vetemjöl 2 msk sherry (kan uteslutas) Salt Vitpeppar God olivolja till servering
Häll i sherryn, pressad apelsin och salt. Det här receptet ger en försmak av sommarens moules frites (musslor med pommes, minus pommesen) men med en sötsyrlig smak av sherry
 Mixa soppan slät, tillsätt grädde och smaka av med salt och vitpeppar. Dagens lunchsoppa intog vi ute i trädgården med ett litet glas av en god sherry till