Rostade mandlar med havssalt och lakrits. Häll mandlar, lakrits och salt i en stekpanna. 75 tsk salt. Häll upp mandlarna på en bakpappersklädd plåt och strö lite extra salt på dem och rosta mitt i ugnen i 5 -10 minuter. 75 tsk salt
Salt. Skippa absolut inte den rostademandeln. Lägg upp allt på tallrikar och toppa med vattenkrasse och mandel [eller lägg lite ruccola på tallrikarna först och lax- och avokadoblandningen ovanpå]
Den här gången testade jag att blanda ner lite torrostade mandlar och torkade fikon i degen, en kombination jag tror skulle passa sig ypperligt till ostbrickan
Salt och peppar. Flagad mandel. Salta och peppra lätt. Flagad mandel. Rör runt några gånger under tiden och tillsätt den flagade mandeln de sista 10 minuterna
Det är salt, behagligt fett men samtidigt friskt, knaprigt, syrligt och lite sött. Rätten jag talar om är konfiterad fläsksida med smörbakad rotselleri, rostad spetskål, mandel och picklat äpple