Salt oxfilé recept

Smördegsinbakad oxfilé

Smördegsinbakad oxfilé

Salta och peppra oxfilén. salt och peppar. Lägg oxfilén en bit in på smördegen, strö ut vitlök, timjan och ost alldeles intill köttet
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

Förstek oxfilén i smör hastigt, salta och peppra. Låt såsen koka till lagom konsistens, smaka av med lite salt
Oxfilé i ugn

Oxfilé i ugn

Bryn oxfilén runt om, salta och peppra och efterstek i ca. salt, vitpeppar och svartpeppar. Oxfilé i ugn eller som vi säger Kajsas oxfilé är en "allt i ett" rätt där endast man behöver en grön sallad för att komplettera, och endast grönt i salladsskålen, för det finns så mycket rött, gult och orange i formen att om du blandar tomat och röd paprika i salladen så försvinner den på tallriken
Oxfilé med trattkantarellsås

Oxfilé med trattkantarellsås

Krydda med salt och peppar. Vill du steka oxfilén hel går det bra att göra det i ugnen. Salta och peppra köttet
Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Slowcooked oxfilé med Duchessepotatis

Bind upp köttet, salta och peppra och bryn det runt om i stekpanna. Salt och vitpeppar så klart. Länge har jag suttit framför datorn med haklapp och handduk och dregglat över Linda/Kryddburkens fantastiska köttbitar som fått tillagas i låg temperatur och i lååååång tid
Oxfile Wellington med potatisgratäng

Oxfile Wellington med potatisgratäng

Pudra över lite mjöl så det reder sig, tillsätt färsk timjan, salt och peppar. På svenska hade vi väl sagt, smördegsinbakad oxfilé med lite gojs i
Oxfilé pasta

Oxfilé pasta

Salt. Blanda nu ihop oxfilén med pastan. Smaka av med salt och peppar och låt puttra en stund. Salt. 600 gram oxfilé. 600 gram oxfilé