Det är bara att snabbt rosta nötterna i ugnen, mixa och tillsätta en skvätt olja och en nypa salt. Jag har skrivit hur man gör tidigare men här kommer ett recept på exakt hur man gör och exakt hur mycket man ska ha av allt för att få ett underbart gott och krämigt mandelsmör
Det roligaste är att det är så otroligt enkelt att göra eget och man behöver tillskillnad från de flesta av de färdigköpta produkterna inte tillsätta något mer än nötterna och salt efter smak
Kör i matberedare till mjukt mandelsmör. 1 krm salt. 1 krm salt. Mandelsmör. 1 1/2 dl sötmandel. Skålla och skala mandeln, rosta i stekpannan (inte för hög värme på plattan så de bränns)
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Addera kokosolja, urkärnade dadlar och en nypa salt. Ljuvligt krispig och smakrik botten möter ett krämigt och lätt sötad mandelsmör, färska äpplen, kryddig lönnsirap och kanel
Salt. Lägg i löken och sedan mandelsmör och krydda efter smak. Salta och peppra. 4 msk mandelsmör, recept HÄR. 2 gullökar 4 msk mandelsmör, recept HÄR. 1 vitlöksklyfta Salt