Den här kladdkakan är en ljusare variant med kolasmak tack vare kondenseradmjölk. I receptet har jag använt karamelliserad mjölk, dvs den som är färdig kolasås
Vispa samman den den kondenseradechokladmjölken, socker, salt, smör och mjöl till en slät smet. Hade en burk med kondenseradchokladmjölk i kylen som åkte ner i kladdkakan
Jag hade en nypa salt i degen, en perfekt smakbrytning. Jag använde karamelliserad mjölk men självklart kan du koka en burk kondenseradmjölk för att få fram samma härliga kolasås
· Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat och salt för sig i en bunke. En kaka som ser ut som en helt vanlig mjuk chokladkaka, men som när den skärs upp visar sig gömma en mycket smarrig fyllning av cream cheese, vanilj och kondenseradmjölk
När det börja koka så häll i vispgrädde och kondenseradmjölk. Så jag bakade denna salta chokladkolapaj med oreo-botten, krämigt kola-lager och chokladganache ovanpå
Köp då sötad, kondenseradmjölk och koka själv. Toppa med lite flingsalt. Hacka 200 g mjölkchoklad (helst Marabou Salta Mandlar), Hetta upp 1 dl vispgrädde i en liten kastrull. 200 g mjölkchoklad
Choklad och chokladdulce de leche, eller kondenseradmjölk med smak av choklad. Dulce de leche blir det ju om man kokar en burk med sötad kondenseradmjölk i flera timmar
Vispa samman med den kondenseradechokladmjölken, socker, salt, smör och mjöl till en slät smet. Det har kommit en kondenseradmjölk med chokladsmak som jag givetvis bara varit tvungen att köpa