Salt gravad recept

Gravad hjort höjer smaken

Gravad hjort höjer smaken

flingsalt. Flingsalt. Salt och svartpeppar. Blanda socker och salt till gravningen. Ringla över rapsolja och salta med flingsalt
Gravad helstekt biff

Gravad helstekt biff

Blanda salt och socker i en plastpåse, lägg i köttet och gnugga/skaka påsen så kryddorna fördelar sig
Klassisk gravad lax

Klassisk gravad lax

Mortla vitpepparn och blanda ihop med saltet och sockret. Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Gravad lax

Gravad lax

Blanda salt, socker och vitpeppar. Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Det är så mycket godare än att köpa färdiggravad och det är inte speciellt svårt heller
Grava lax

Grava lax

Låt påsen ligga framme tills socker och salt smält. Gravad lax serveras oftast i tunna skivor. 4 msk salt. 1 kg laxfilé av mittbit 4 msk salt 4 msk socker 2 tsk grovkrossade vitpepparkorn 2 knippor dill
Gravad lax med salsa till förrätt

Gravad lax med salsa till förrätt

salt och svartpeppar. salt och svartpeppar. Gravad lax med avokadosalsa 4 port. 400 g gravad lax. / Anki och Håkan Gravad lax med avokadosalsa 4 port 400 g gravad lax
Recept: gravad lax med äpple och senapskräm

Recept: gravad lax med äpple och senapskräm

salt och peppar. Jag gravade laxen enligt detta recept, och senapskrämen och receptidén kommer från duktiga Pytte och hennes bok Bjud hem
Gravad lax med blodapelsin och timjan

Gravad lax med blodapelsin och timjan

¼ dl salt. På mitt julbord, får den gravade laxen en given plats. Blanda socker, salt, vitpeppar och timjan och gnid in det runt om hela laxbiten
Gravat kött

Gravat kött

Receptet var på gravad hjort. 500 g innanlår (skuren i smalare bitar på längden) eller filé av hjort eller älg1 ½ msk salt1 ½ msk socker½ msk krossad svartpeppar½ msk krossad rosépeppar (hade Milia i när jag vände ryggen till. 500 g squash, skuren i 1 cm tjocka skivor1 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 ägg, uppvispade2 dl solroskärnor 2 dl riven parmesanost Blanda mjöl och salt på en tallrik. 1 ½ msk salt. 1 tsk salt
Gravad oxfilé

Gravad oxfilé

Blanda salt, socker och kryddor. 1 dl salt. 400-500 g putsad oxfilé 1 dl salt 1 dl strösocker 0,5 msk krossad svartpeppar 0,5 msk krossad vitpeppar 1 msk körvel 1 stor knippa persilja
Gravad älg med viltkrydda

Gravad älg med viltkrydda

Gnid in det med socker, salt och kryddor. Den som vill vara på den säkra sidan kan frysa in det gravade köttet i två dygn
Gravat kött

Gravat kött

Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. GRAVAD OXFILÉ. Smaka av, tillsätt ev mera salt. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte
Gravad lax

Gravad lax

Blanda salt, socker, och peppar och gnid in laxbitarna med blandningen. Gravad lax är en självklarhet på julbordet
Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

Gravad lax med smörkokt färskpotatis och dillsås

500 g laxfilé med skinn 2 dl strösocker 1 dl salt 5 vitpepparkorn 8 enbär, smulade mellan fingrarna 1 citron, finrivet skal ev 2 msk gin 1 knippe dill 800 g färskpotatis, tvättad och skivad i 0,5 cm tunna skivor 200 g smör 6 dl vatten 2 silverlökar, skivade 2 citroner, saft och finrivet skal 125 g salladslök, fint skivad 0,5 knippe dill, grovt skuren salt 3 dl gräddfil 2 msk dijonsenap 1 tsk hel kummin, stött 0,5 knippe dill, grovt skuren 1 kruka gräslök, finskuren salt