Mortla vitpepparn och blanda ihop med saltet och sockret. Jag gav ju er lite tips på olika smaksättningar för gravad lax i ett tidigare inlägg, idag gjorde jag en klassiskt gravad lax, dvs med smaksättningen vitpeppar och dill
Blanda salt, socker och vitpeppar. Till midsommar gjorde jag en omgång gravad lax. Det är så mycket godare än att köpa färdiggravad och det är inte speciellt svårt heller
Låt påsen ligga framme tills socker och salt smält. Gravad lax serveras oftast i tunna skivor. 4 msk salt. 1 kg laxfilé av mittbit 4 msk salt 4 msk socker 2 tsk grovkrossade vitpepparkorn 2 knippor dill
Blanda salt, socker, peppar och dill. 2 msk salt. Rensa fisken och filea den. '. Gnid in fisken med det. Linda sen in fisken i plastfolie och låt ligga i kylskåpet under en tyngd i minst 2 timmar, men gärna 2 dygn
salt och svartpeppar. salt och svartpeppar. Gravad lax med avokadosalsa 4 port. 400 g gravad lax. / Anki och Håkan Gravad lax med avokadosalsa 4 port 400 g gravad lax
Receptet var på gravad hjort. 500 g innanlår (skuren i smalare bitar på längden) eller filé av hjort eller älg1 ½ msk salt1 ½ msk socker½ msk krossad svartpeppar½ msk krossad rosépeppar (hade Milia i när jag vände ryggen till. 500 g squash, skuren i 1 cm tjocka skivor1 dl vetemjöl 1 tsk salt 2 ägg, uppvispade2 dl solroskärnor 2 dl riven parmesanost Blanda mjöl och salt på en tallrik. 1 ½ msk salt. 1 tsk salt
Blanda löken, salt, socker, svartpeppar och basilikan. GRAVAD OXFILÉ. Smaka av, tillsätt ev mera salt. Jag serverad den gravade oxfilén på en bädd av ruccola och Sauce Verte