Salt. Gnid in ankan med örtoljan och låt stå minst ett dygn i kylen. När du kan dra av en klubba utan något direkt motstånd är ankan färdig att servera
Sila såsen och smaka av den med salt, peppar och apelsinlikör. 2 tsk salt. 2 tsk salt. 0,75 tsk salt. Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min. 2 tsk salt. 0,75 tsk salt
Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Tänkte att jag skulle ta och dela med mig av receptet på anka med apelsinsås som vi hade som huvudrätt på nyårsafton, eftersom det skulle kunna passa bra att laga nu när det stundar trettondagshelg
Smörj in ankan med citronsaft, salt och vitpeppar samt soja och five spice. Tillsätt soja, madeira, cognac, calvados eller sherry samt salt och peppar samt avsluta med lite söt gele
salt & vitpeppar. Anka med apelsinsås – Canard a l’orange – är en sådan rätt. salt & vitpeppar. Efter en stund stod jag där med smakrik anka och en sås som balanserade den lilla beskan från apelsinskalet med juicens friska sötma
Ta av från plattan, krydda med salt och peppar. Ankan. Fyll potatisen och ringla över lite olivolja, dra något varv med pepparkvarnen och flingsalt efter eget tycke och smak
Salt. Jag är medveten om att det är stora ord men den här ankan är bland det godaste jag har lagat någon gång, smak, konsistens, doft och utseende i nästan fullständig harmoni
Sila såsen och smaka av den med salt, peppar och apelsinlikör. salt. Salta, peppra och stek med feta sidan nedåt i het panna ca 2 min. Vänd ihop den med potatisen, salta och stek ytterligare 10 min