Salmbärssylt recept

Saffranspankaka med Salmbärssylt

Saffranspankaka med Salmbärssylt

En solgul saffranspannkaka blev det till 11. 00 fikat på söndagen. inte varje söndag man är upp då. Det här är öläningarnas favorit och det är bäst att säga att receptet inte har gått i arv generation till generation
Saffranspannkaka med salmbärssylt

Saffranspannkaka med salmbärssylt

vispgrädde (en klick per portion) salmbärssylt. En sats risgrynsgröt3 dl vatten salt 2 msk smör 1,5 dl runda risgryn 1 kanelstång 6,5 dl standardmjölk 2 msk strösocker
Saffranspannkaka med salmbärssylt

Saffranspannkaka med salmbärssylt

Salmbärssylt. Ingredienser. Risgrynsgröt (gör enligt recept nedan eller ta färdigkokt gröt). 8 dl vatten. 4 dl grötris
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Saffranspannkaka med salmbärssylt. Saffranspannkaka med salmbärssylt är en gotländsk specialitet som väl knappast har undgått någon som besökt den vackra ön
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Enligt traditionen serveras pannkakan med salmbärssylt och grädde men det fungerar alldeles utmärkt med hallonsylt också
Saffranspannkaka recept från gotlänning

Saffranspannkaka recept från gotlänning

Servera med en klick vispad (gärna sötad) grädde och salmbärssylt. Sätt ugnen på 175 grader. Skålla mandeln i kokande vatten, skala och hacka den fint
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

I höstas när jag och Peter tog en sväng till Gotland så köpte jag en burk salmbärssylt. Senast jag gjorde saffranspannkaka så kunde jag inte hitta det recept som min mamma brukar använda
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Servera puddingen ljum med vispad grädde och salmbärssylt (blåhallon), hallonsylt eller drottningsylt
Snabb Saffranspannkaka

Snabb Saffranspannkaka

Salmbärssylt verkar vara svårt att få tag på här i Stockholm så vi körde med jordgubbssyllt. Vi brukar ju fira jul med en gotlänning, men inte i år, men en sån god rätt blev ju snabbt en tradition på julbordet
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Servera saffranspannkakan med salmbärssylt och vispad grädde. salmbärssylt. Koka ris, vatten och salt i cirka 10 minuter
Vaniljplättar med päron

Vaniljplättar med päron

Här serverade med grädde och gotländsk salmbärssylt. Fortsätter på temat päron med ett frukostrecept från boken Maten från min by
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

En gotländsk klassiker som serveras bäst med salmbärssylt och lättvispad grädde. Dubbla satsen och grädda i en långpanna om du vill att den ska räcka till fler

Saffranspannkaka

Serveras med vispad grädde och salmbärssylt. Om du inte får tag på salmbärssylt går det bra att servera pannkakan med hallon- eller björnbärssylt
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Koka riset, vattnet och mjölken till en gröt. Tillsätt honung, saffran, mandel, ägg och russin. Grädda i smord långpanna i 200 grader tills pannkakan fått en gyllenbrun yta
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Servera med salmbärssylt och vispad växtgrädde. I julklapp fick jag Stora boken om naturligt glutenfri bakning av Karolina Tegelaar, en fantastisk bok om hur man bakar goda naturligt glutenfria bakverk
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Vi köpte det traditionella tillbehöret Salmbärssylt och har sparat den lilla burken till detta tillfälle

På öin

bad i Blå lagunen, utflykt till Fårö med Engelska kyrkogården och Langhammars raukområde, crêpes i Hablingbo (som på grund av omständigheter istället blev crêpes i Fide), loppis i Tofta, bad i Djupvik med Stora och Lilla Karlsö i bakgrunden, traskande kring Visby ringmur, inmundigande av Saffranspannkaka med salmbärssylt och grädde (GOTT