I de flesta fall, då du blir serverad en Salade Niçoise, så kommer du få en sallad med kokt potatis, rödlök, tomater, ägg, kapris, oliver och tonfisk på burk
Salade Niçoise 2-3 port. Salade Niçoise 2-3 port 1 burk tonfisk i vatten. Klassisk sallad från Rivierans huvudstad Nice som är utmärkt och framförallt väldigt god low-carb
Lösningen är en matigare sallad – SaladeNicoise. Ett läckert franskt namn - Salade Niçoise - vars uttal man på skojfranska kan leka dialektalt med, gör inte saken sämre
Naturligtvis kommer vi på Tonfisksallad, Saladenicoise, gjord på stekt tonfisk. Det blir några komiska google-översättningar när jag letar inspiration till Saladenicoise
Egentligen är det här en tonfisksallad, SaladeNicoise, där kronärtskocka ersatt tonfisk. Och där skulle man kunna få en Salade Aixoise – om rätten fortfarande finns kvar
Fjärran från sommarmaten med Salade Niçoise vid Medelhavet och räkor på en klipphäll i Bohuslän. Jag vet inte om du har tänkt på det, men gamla tanter äter nästan ingenting
SaladeNicoise (förrätt)7 potatisar1 salladshuvud1 skivad rödlöl6 skivade tomater200 g kokta haricorts verts2 dl svarta oliver600 g tonfisk (i olja)20 sardellfiléer8 kokta äggSkala och skiva potatisarna och koka dem därefter
Denna matiga sallad finns det nog lika många varianter som kockar. I den ursprungliga versionen så förekommer aldrig potatis och egentligen ska det vara ansjovis i den också men mina små barn äter inte det