Medan många kanske skriver inköpslistor och tänker ut vad de ska laga innan de går till affären, så köper jag ofta på mig spännande saker för att senare hitta på något roligt recept
Soppan är glutenfri och vegetarisk - och inte det minsta tråkig för den sakens skull. Den här soppan blir extra krämig av att jag mixar den med silkestofu och jordnötssmör
Sedan någon vecka tillbaka har jag spanat in ett recept på en pizza med blomkål som jag tyckte både lät och såg god ut, så idag gjorde jag slag i saken och gjorde en variant på ursprungsreceptet
Det blir så förbaskat vackert när man gör rosor av ätbara saker. Mixa sde andra med tofun, cashewnötterna, kokosmjölken, rödbetsjuicen, päronet, agavesirapen, salt, peppar och kikärtsmjölet slätt
Lagade tidigare en "Chu-ka" Mabo dofu, den Japanska varianten av Mapo tofu då jag saknade Douchi. Chengdu som hette "Den koppärriga gumman Chens tofushop" - 陳麻婆豆腐店
Min man har precis lämnat hemmet för att spela i Stockholm ikväll, så jag har förberett min middag redan nu – ” färsk ” pasta är ju ingenting en glutenintolerant vegan ofta springer på – så man får helt enkelt ta saken i egna händer
Och då jag antar att jag inte är ensam om att tycka att det är krångligt och jobbigt att behöva anstränga mig en massa för att få tag på ingredienser så föredrar jag att försöka utgå ifrån saker som de flesta lätt kan få tag i
Ibland vill man båda dessa saker samtidigt - det är då du tar till denna rätt. Jag använde räkor i detta recept, men vill man, kan man lika gärna använda tofu som man steker krispigt och toppar zucchininudlarna med