Saganaki recept

Saganaki

Saganaki

1 Saganaki (Skär i 3/4 "bitar). Vispa ägget i en skål och lägg mjölet på en tallrik. Doppa bitar av ost i ägget, rulla sedan i mjölet
Saganaki

Saganaki

Skär osten i cm-tjocka skivor. Vispa upp ägget och häll mjöl på en tallrik. Panera ostskivorna först i uppvispat ägg och sedan i mjöl
Shrimp Saganaki

Shrimp Saganaki

feta- eller saganakiost. Sätt ugnen på 250 grader. Skålla tomaterna, skala dem och hacka fint. Hetta upp oljan i en kastrull  Tillsätt lök och stek tills den mjuknat, cirka 5 minuter
Saganaki med dinkelsallad

Saganaki med dinkelsallad

Jo, det är en bit saganaki. Tärna betan och blanda alla ingridienser utom saganakin. 1/2 paket saganaki. 1/2 paket saganaki
Shrimp saganaki

Shrimp saganaki

Shrimp saganaki är en av mina favoriter i det grekiska köket. Shrimp saganaki. Och visst kan man nästan känna hur man sitter på en resturang med blårutiga dukar vi havet när sluter ögonen och bara känner smakerna
Spenatsoppa & smält saganaki

Spenatsoppa & smält saganaki

Smält saganaki med pinjenötter. Tärna en saganaki-ost och lägg i en torr stekpanna. När det är lite varmare är standardlunchen sallad
Slå till på lite Tapas!

Slå till på lite Tapas!

Men den här gången slog vi till på en ny liten rätt, nämligen Räksaganaki. Saganaki tycker jag låter mer japansk än grekisk som rätten ursprungligen härstammar ifrån
Köttfärslimpa med ägg

Köttfärslimpa med ägg

Placera de kokta äggen tillsammans med paprikan och saganakiosten i mitten av färsen och rulla ihop till en limpa
I potatissalladstider

I potatissalladstider

Potatissallad med saganaki. Postat av Helena torsdag 09/07 2015 kl. 10. 32 Kommentera. I potatissalladstider
Sparris- och halloumipaj

Sparris- och halloumipaj

2 dl riven Fontana Saganaki. UGn 180 grader. Blanda ihop ströbröd, smör, äggulor, vatten och salt. Ställ i kylskåp i 30 minuter