Saftigt bröd recept

21 Spara
Saftigt bröd med äpple eller rödbetor

Saftigt bröd med äpple eller rödbetor

Lägg grahamsmjöl och havregryn i bakbunken. Detta gör att det inte smular lika mycket om brödet. Ger 2 limpor eller 24 småbröd. Baka ut till två limpor och lägg i teflonformar eller forma 24 st portionsbröd eller 12 st minibaguetter. Grädda portionsbröden och baguetterna i 225 grader varm ugn 10-15 minuter. 2 dl grahamsmjöl
4 Spara
Billigt, saftigt bröd

Billigt, saftigt bröd

Ju längre jäsningstid desto luftigare och godare bröd. Man kan ha frukt och nötter i bröden också. Smula jästen i en bunke och rör ut med vattnet
46 Spara
Grovt bröd med linfrö

Grovt bröd med linfrö

Ett gott grovt bröd som blir saftigt av skållningen. Jag brukar förbereda brödet på kvällen och bakar ut den nästa dag, precis lagom till frukosten
31 Spara
Saftiga lussebullar

Saftiga lussebullar

Lägg bröden på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Smula ner jästen i en bunke. Mortla saffranet tillsammans med sockerbiten
22 Spara
Superenkelt bröd

Superenkelt bröd

Vad säger ni, visst kan det väl vara på tiden att bloggen börjar bjuda på lite bröd. För att vara ärlig så har jag inte bakat så värst många bröd i mitt liv, men det är något jag verkligen vill ändra på
14 Spara
Saftiga gobitar

Saftiga gobitar

Bröa gärna med kokos i stället för strö bröd. Ugn 175* längst ner. Smält fettet och tillsätt mjölken som gärna får bli varm
14 Spara
Mörkt bröd

Mörkt bröd

Ingredienserna blandas i en bunke och hälles därefter i en smord 2 liters brödform. Ingen jäsning. Sätt i kall ugn gräddas i 175 g i ca 2 timmar längst ner i ugnen
13 Spara
Saftiga och goda tekakor

Saftiga och goda tekakor

Nybakade tekakor är hur gott som helst och blir mycket godare än de som man köper färdiga i mataffären och det är också ett väldigt pålitligt recept som alltid lyckas så länge man inte värmer degvätskan för mycket så att jästsvamparna dör
12 Spara
Nyttigt saftigt lingonbröd

Nyttigt saftigt lingonbröd

När brödet är klart, ta ut det ur formen och låt vila under bakduk tills det har svalnat. Smöra och bröa en brödform(ca 10x30cm) och häll därefter i smeten. Kolla brödet efter 1 timme med en sticka, om det fastnar deg på stickan måste den vara inne längre, ca 10 minuter till
Sökförslag och sidor