Saffransbröd, lussebullar eller lussekatter. Kärt barn har många namn. Oavsett vad du kallar dem hör lussekatter julen till och med kesella i degen blir lussekatterna extra saftiga och goda!
Det sägs att de härligt gula lussekatterna har sitt ursprung i Tyskland, men de har bakats länge i olika varianter även i Sverige. Nu för tiden är lussekatter en självklar del i julbaket och förknippas så väl med adventsfika som med luciafirande. Godast är de med ett glas mjölk eller varm glögg.
Lussekatter ska vara fluffiga, mjuka, saftiga och dofta gott av saffran. Att baka lussekatter med kesella gör dem lite extra saftiga. Här på MyTaste hittar du massor av recept på lussekatter med kesella.
Lussekatter med kesella kan bakas ut i många olika former, men klassikern är förstås julgalten som också kallas enkel kuse och har formen av ett S. Dekorera med russin, pärlsocker eller mandelflarn.
“Otroligt goda! Själva brödet blir riktigt saftigt. Jag la i mer smör än i originalreceptet för att få dem ännu saftigare. Runt jul halveras antalet kalorier i allt man stoppar i sig har jag hört! :)”
“Dessa var gudomliga! Tack för receptet! Istället för att avsluta med smör och strösocker så pudrade jag över florsocker. Funkade jättebra. Kommer absolut att baka dem igen. Ska testa att variera fyllningen och utesluta saffran.”
Toppkommentarer i lussekatter kesella
“Satan vad god dessa är! Visst @friisen ?”
Visa alla 2 kommentarer“Otroligt goda! Själva brödet blir riktigt saftigt. Jag la i mer smör än i originalreceptet för att få dem ännu saftigare. Runt jul halveras antalet kalorier i allt man stoppar i sig har jag hört! :)”
Visa alla 3 kommentarer“Dessa var gudomliga! Tack för receptet! Istället för att avsluta med smör och strösocker så pudrade jag över florsocker. Funkade jättebra. Kommer absolut att baka dem igen. Ska testa att variera fyllningen och utesluta saffran.”
Visa alla 2 kommentarer