När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
För två limpor behöver du. För två limpor behöver du. Då det började bli dåligt med bröd här hemma så ställde jag mig och bakade lite limpa igår, blev 2 stycken limpor. När den jäst klart delar du den i 2 delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa igen i cirka 40 minuter. Grädda limporna efter det i nedre delen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Du kan göra ett snitt på limporna med en mycket vass kniv eller behålla dem som de är. Du kan antingen göra 2 limpor eller en stor långpanna av degen. 2 limpor eller 1 långpanna. Häll sedan ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord och dela den i 2 delar om du vill göra limpor. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 2 limpor eller 1 långpanna
Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
Värm ugnen till 200°C. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 10 minuter. . Blanda under tiden ihop ost, senap och oregano till fyllningen
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten