Saftiga limpor recept

Saftig limpa

Saftig limpa

Hembakad bröd är ju bara så gott. Överraskade barnen med lite nybakad efter att dom kommit hem från en lång dag i skolan
Saftiga grova limpor

Saftiga grova limpor

Lägg limporna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckt i ca 30 minuter. Mät upp fiberhavregryn och krossat vete och lägg i en degbunke
Saftig limpa

Saftig limpa

När degen jäst klart delar du den i två delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på en smord plåt alternativt med bakplåtspapper och låt jäsa cirka 40 minuter
Saftiga limpor med lingonsylt

Saftiga limpor med lingonsylt

Originalreceptet på degen till dessa mjuka och saftigalimpor med lingonsylt kommer från boken 'Brödglädje' av Anna Braw (red)
Saftig limpa

Saftig limpa

Ingredienser för två limpor50 gram jäst/ 1 påse torrjäst1 dl vatten4 dl mjölk50 gram smör1 dl ljus sirap2 tsk salt8 dl rågsikt8 dl vetemjöl. 1Ingredienser för två limpor
Saftiga limpor

Saftiga limpor

Koka upp rågkrosset med 2 dl av vattnet. Blanda i margarinet, salt och det resterande vattnet. Rör ut jästen med lite av vattnet och tillsätt sen hela vattenblandningen
Två saftiga limpor

Två saftiga limpor

För två limpor behöver du. För två limpor behöver du. Då det började bli dåligt med bröd här hemma så ställde jag mig och bakade lite limpa igår, blev 2 stycken limpor. När den jäst klart delar du den i 2 delar, knåda och forma till limpor. Lägg limporna på plåt med bakplåtspapper och låt jäsa igen i cirka 40 minuter. Grädda limporna efter det i nedre delen i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Saftiga, grova, ryska limpor

Saftiga, grova, ryska limpor

Jag fick med mig min mami till att baka saftiga grova ryska limpor med pumpafrön, och därefter njöt vi av några fantastiska smörgåsar till frukost
Saftiga limpor med äpple

Saftiga limpor med äpple

Ett par äpplen hamnade dock i dessa saftigaäppellimpor, som jag bakade för några veckor sedan innan jag fick allt för ont
Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Saftigt bröd med rågmjöl och linfrön

Du kan göra ett snitt på limporna med en mycket vass kniv eller behålla dem som de är. Du kan antingen göra 2 limpor eller en stor långpanna av degen. 2 limpor eller 1 långpanna. Häll sedan ut degen på ett ordentligt mjölat bakbord och dela den i 2 delar om du vill göra limpor. Forma degen till 2 limpor- lägg dem i en brödform eller på en plåt med bakplåtspapper. Baka mitt i ugnen i ca 15 min på 225°, sänk sedan värmen till 175° och låt dem bakas i ytterligare 25-30 min, brödet i långpannan kan behöva lite kortare tillagningstid än limporna. 2 limpor eller 1 långpanna
Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftigt bröd bakat i bakmaskinen

Saftig limpa. 3 dl vatten. 1 dl lingonsylt. 1 msk rapsolja eko. 1 msk mörk sirap. 0. 5 dl eko linfrön. 5 dl eko rågsikt
Saftigt matbröd

Saftigt matbröd

2 st limpor. 2 st limpor. Saftigt matbröd. 6 dl mjölk. 50 g jäst. 1 msk sirap. 2 tsk salt. 12-13 dl vetemjöl. Värm mjölken till 37°C
Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Glutenfri limpa med durramjöl & sötpotatis

Var så baksugen häromdagen och såg att jag inte hade något bröd kvar i frysen. Äter inte så ofta bröd men till helgen kan det vara gott att ha när man hinner äta lite längre frukost
Saftig köttfärslimpa

Saftig köttfärslimpa

Värm ugnen till 200°C. Blanda ströbröd, potatismjöl och mjölk. Låt det svälla i minst 10 minuter. 
. Blanda under tiden ihop ost, senap och oregano till fyllningen
Limpa med frukt och nötter

Limpa med frukt och nötter

Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten