Men när fikonbitarna fått puttra länge i såsen blev de riktigt saftiga. Lättlagad middag på Kycklinglår En riktigt god fågelmiddag behöver inte vara så krånglig att laga till
Koka kycklinglår med ben ca. 4 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer. 14 stora kycklingklubbor (kycklinglår) med ben eller 4 kycklingfiléer Salt 15 svartpepparkorn En halv vitlök Glaze ½ dl farinsocker ½ dl japansk soja ½ dl ketchup ½ dl flytande honung eller muscovadosirap ½ tum stor knöl färsk ingefära 2 vitlöksklyftor ½ tsk tabascoKoka upp vatten med salt, pepparkorn och vitlök
Kycklinglår kräver ganska lång tillagningstid, för att det inte ska vara rött vid benet. Kycklinglår i Gräddsås på nytt sätt 2 stora Kycklinglår Paprikapulver Oregano Havssalt och nymald Vitpeppar 2 msk Smör 4 stora Vitlöksklyftor 2 dl Rödvin 1 stor Tomat 1 tsk Worcestersauce 1 krm Kanel 3 dl Grädde Skär några skåror i köttet ner mot benet, gnid in rejält med kryddor
Det här är ett enkelt sätt att steka kycklinglår inspirerat av Jacques Pepin. Kycklinglår. Snitta kycklinglåren på varje sida om benet så att den blir platt
8 kycklinglår (helst handstyckade med skinn, alternativt bröstfilé med skinn). Stek kycklinglåren med skinnet ner i olivoljan i en stekpanna ca 10 min. 8 kycklinglår (helst handstyckade med skinn, alternativt bröstfilé med skinn)
Lägg kycklinglåren och de hela vitlökarna som du skär av en bit av toppen på i en ugnsform. 900 g kycklinglår2 st vitlöksklyftor pressade1 tsk chili1 tsk gurkmeja1 tsk ingefära2 tsk koriander malen1,5 tsk kardemumma1 tsk kanel1,5 tsk salt1 st lime rivet skal och saft100 g smör4 st vitlök hela. 900 g kycklinglår2 st vitlöksklyftor pressade1 tsk chili1 tsk gurkmeja1 tsk ingefära2 tsk koriander malen1,5 tsk kardemumma1 tsk kanel1,5 tsk salt1 st lime rivet skal och saft100 g smör4 st vitlök hela. 900 g kycklinglår. 900 g kycklinglår
Kycklingen är klar när vätskan som kommer ur kycklinglåret är helt klar (inte köttsaftsröd). Henrik av Navarra var kung i Frankrike någon gång på 1500-talet
Vik upp kycklinglårfiléerna och krydda dem med salt samt peppar. Fyllda kycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers. 700 g urbenad kycklinglårfilé. Fyllda kycklinglår med smak av parmesan, soltorkade tomater och basilika, 4 pers 700 g urbenad kycklinglårfilé
Putsa bort onödigt fett från kycklingen (spar skinnet det kan man ta bort när man äter eftersom det ger smak och ger ett saftigare kött) och krydda med salt och peppar och lägg i en ugnsform och låt dom gå på 225 grader i ca 15 minuter. Ca 1 kg kycklingklubbor eller kycklinglår