Den här rostbiffen gjorde jag dessutom på grillen vilket gjorde den extra god och saftig. Rostbiff och potatisgratäng – det tycker jag är riktig fredagsmat
Krydda rostbiffen med salt och peppar. Rostbiff. (Vill du ha rostbiffen mer röd tar du ut den vid ca 55°, vill du bara ha den lätt rosa tar du ut den vid 65°). 1 ½ kg rostbiff
1 kg färsk rostbiff. Sätt ugnen på 125°. Lägg köttet i en ugnssäker form. Salta och peppra köttet runtom. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttets tjockaste del
En riktigt saftigrostbiff tillagas på låg temperatur tills kärntemperaturen. Fick en bit rostbiff av älgkalv av min före detta granne för ett tag sedan
Denna gång blev det rostbiff men grillat på samma vis. Å Örtbakad sommarpotatis 4 portioner, 60 minuter 1 kg färskpotatis 6 kvistar färsk mynta 3 saftiga klyftor färsk vitlök 10 kvistar färsk timjan 50 g smör flingsalt svartpeppar Gör så här. 3 saftiga klyftor färsk vitlök
Du kan lägga till lite olivolja om du tycker det är torrt, men för min del så tyckte jag att både den kallskurna rostbiffen och den kryddiga salamin gav en otroligt god kryddig smak som passade fantastiskt med de söta och saftiga clementinklyftorna som du pressar lite innan du äter så juicen med smaken kommer ut