Jag är väldigt förtjust i såna där kakor jag kallar för "te-kakor", de är ofta tunga, saftiga, hade lätt platsat som rekvisita i Downton Abbey (allt som gör det får för övrigt pluspoäng) och de blir ofta godare efter ett par tre dagar i kylen
Resultatet av detta blev denna saftigacitronkaka. Ibland blir jag jättesugen på att baka kakor. Det är lite märkligt eftersom jag sedan inte är speciellt intresserad av att äta upp dem (om de inte är kladdiga och innehåller choklad förstås
Underbart god och saftig kokos-och citronkaka med citronglasyr. 100 g smör eller margarin3 ägg2,5 dl socker3 dl vaniljkvarg1 citron, skal och saft4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver1-2 tsk vaniljsocker2 dl kokosflingorGlasyr4 dl florsocker2 msk vatten3-5 droppar citronSmält smöret och låt det svalna
I stället utgick från en av mina absoluta favoriter i Sju sorters kakor (tysk citronkaka), men tillsatte rivet blodapelsinskal i smeten och både blodapelsin och citron i indränkningen