Gott och färggrannt, mört och saftigt och underbart höstligt. Hon brukar ofta säga att hon vill äta vilt och jämtländskt så när lokala Hemköpbutiken i hamnen gjort en monter med älgstek, kastanjer och trattkantareller så kändes det ju som en självklarhet att servera älgstek med trattisar till lillasyrran
Det ska långstekas (fryst) i ugnen på väldigt låg temperatur så man bevarar köttet mört och saftigt.  Det är ett mört, ganska salt kallskuret kött ursprungligen gjort på en stor bit älgstek
Lägg den frysta ren eller älgsteken i en form och sätt in i ugnen på 100 grader. Skiva upp tjälkölen tunt och servera med förslagsvis potatisgratäng, potatissallad eller stuvad potatis med pepparrotsrasp, broccoli och rårörda lingon, 1 kg benfri ren- eller älgstek
Ursprungligen kommer tillagningssättet från Ragnhild Nilsson (1926-2006) vars gubbe glömde bort älgsteken i ugnen, när han skulle tina den på svag värme. (Min blev runt 80 grader, men det blev hur mört och saftigt som helst