Vilken saft det blir kan variera beroende på tillgången av frukt och bär, men eftersom att jag har mycket röda vinbär att använda mig av så brukar det bli lite vinbärssaft
Mät råsaften och tillsätt ca 1 kg socker till varje liter, mindre, 8-9 hg, om det är söta bär (t. 1 Använder man bär, särskilt vinbär, som inte är riktigt mogna geléar sig saften
Den godaste saften gör du på bladen. Har dina svarta vinbär redan hunnit bli övermogna. Skala av det gula på citronerna med potatisskalare, pressa ur saften och lägg tillsammans med skal och fruktkött i bunken
Då passade jag på att göra en omgång saft, saft som smakar sommar. Saft av blandade bär. Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon
Jag har några påsar svarta vinbär i frysen, glömde att styckfrysa dem så de funkar inte att ta några i gången och äta i morgongröten som jag hade tänkt
Buskar har plockats av och jag har gjort saft och fyllt frysen med bär. Svarta vinbär och hallon. Gott att ta fram framöver och minnas den fina sommaren på kolonin
Nu när det är bärsäsong är det läge att safta och sylta. Här hemma går det inte så mycket saft så därför passade jag på att koka en variant med lite mindre socker och denna läskande dryck passar väldigt bra som måltidsdryck