Koka upp igen tillsammans med citronensaften och sockret. rabarbersaft,. då blir saften grumlig. Skär rabarberna i småbitar, koka upp tillsammans med vattnet
Mät upp socker, äggulor, citronsaft, citronzest och salt i en glasskål och rör om. Om du inte har illrosa rabarber till hands så kan du fuska fram färgen genom att droppa ner hallonsaft i kompotten (ingen behöver veta, eller hur)
Skär rabarber i grövre bitar och skiva citronerna. Skölj och skrubba citronerna. Mät upp den silade saften för att beräkna hur mycket socker du behöver
Pressa försiktigt rabarbern så all saft rinner ut. Den snyggaste saltranden får du genom att gnida kanten av glasets utsida med en citronskiva och sedan vända glaset upp-och-ned och strö på salt
Blanda rabarber, vatten, socker och citronsaft i en kastrull. Rabarber- och citronsaft. Blanda florsocker, rabarbersaft och ev hushållsfärg till en jämn glasyr
Kristyr och florsocker. Idag har jag bakat rabarber snittar till i morgon. Recept rabarber röra. 300 g rabarber, 2 dl socker, 1 msk citronsaft 1 vaniljstång kokas i en gryta tills det tjocknar. 1 1/2 dl socker. 1 satts rabarber röra. 300 g rabarber. 2 dl socker. 1 msk citronsaft. 1 1/2 dl socker
Mojito är så fantastiskt läskande med mynta, bubbelvatten, lite koncentrerad rabarbersaft och en skiva citron, med eller utan ljus rom lika gott beroende av tillfället
Då passade jag på att göra en omgång saft, saft som smakar sommar. Saft av blandade bär. Ska saften inte drickas på en gång frys in i lämpliga förpackningar eller blanda i konserveringsmedel innan saften tappas på flaskor, ex natriumbensoat eller Atamon
saft. Ansa rabarbern och skär den i mindre bitar. Blanda samman rabarbern med vin, socker, vaniljsocker och skal och saft av 1 citron i en kastrull. 500 g rabarber. 1 dl socker. 1 msk vaniljsocker
Smaksätt eventuellt lagen med mer socker om rabarbern är väldigt sur. Vaniljkokt rabarber med mjukglass på vanlig vaniljglass som du blandar upp med vispgrädde
Saften och cest från en citron. Tillsätt mest och juice från en citron. Inkokt rabarber är ett väldigt enkelt och gott sätt för att ta till vara på försommarens rabarber
Den sort som jag tycker allra mest om är rabarber och citronsaft. Rabarber och citron. Lös socker och citronsyra i det kokande vattnet och häll över frukten i skålen