Kanelstängerna plockade jag bort men den stötta kardemumman fick vara kvar. När jag gör något så vill jag ju gärna få ut så mycket som möjligt av mina råvaror så därför gör jag alltid saft och sylt på samma sats
Blanda bakpulver, vaniljsocker, kardemumma, vallmofrön, salt och mjöl i en bunke. ½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft. 1 tsk kardemummakärnor, mortlade. ½ apelsin, rivet skal + 2 msk saft. 1 tsk kardemummakärnor, mortlade
1 citron (saften). 1-2 tsk kardemumma. 1 citron (saften). 1-2 tsk kardemumma. Hej min vän,. Hur mår du. Idag fick jag cirka två kilo rabarber av en kompis
citron (saft och skal). nystött kardemumma. Lägg bären i en bunke och mixa dem • Passera sedanmassan genom en sil och släng bort skal och kärnor • Läggde rivna morötterna i en kastrull tillsammans med havtornssaften,citronsaft- och skal samt sockret • Koka upp och låtkoka sakta i cirka 40 minuter • Gör marmeladprov (se nedan)• Tillsätt stött kardemumma och fyll upp på varma, steriliseradeburkar • Förvara svalt
Pressan annars bara ur saften. Med spenat och fryst frukt, blåbär, lime och en gnutta kardemumma. Kardemumma är besläktat med ingefära och har liknande egenskaper
Blanda citronsaft och strösocker. saften. 1 tsk mald eller stött kardemumma. Sätt ugnen på 175°. Blanda alla ingredienser till pajbottnen i en degbunke
några stänk kardemumma. saften från 0,5 apelsin. 1 kiwi saften från 0,5 apelsin några stänk kardemumma. Efter en hektisk morgon med möten och ärenden fick det bli en smoothie till frunch i förrgår
Tillsätt även kardemumma och saffran, citronskal och saft och blanda väl. En saftig och söt saffranskaka som passar perfekt till adventsfika och juletider
Ca 1,6 l 1 1/2 kg äpplen 1 vaniljstång 1/2 tsk kardemummakärnor 2 dl vatten 2 dl strösocker 1/2 dl pressad citronjuice (1/2 dl motsvarar saften från ca 1 citron) Lägg till i inköpslistan
Tillsätt sedan äggen, saften och skalet ifrån apelsinen samt kardemumman. Idag bjuder jag på ett enkelt recept på fantastiskt goda apelsin-och kardemumma muffins
Pressa vinbären i en sil, det är saften du använder i glasyren. 3/4 tsk kardemumma (stött). Blanda 3 dl mjöl, bakpulver och kardemumma, vänd ner i smeten. 3/4 tsk kardemumma (stött)