Saffransrisotto med räkor 2 port. Trevlig helg på er. Har planerat en tripp till Burträsk för marknad i morgon och idag blir det hockey och mello hemma hos vänner
Koka upp vatten och fond till en buljong. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs det 12 minuter i en kastrull eller stekpanna med höga kanter i 2 msk olja
Ingredienser Portioner. 4 1 1/4 l vatten 3 msk konc kycklingfond 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 4 dl risottoris (t ex arborioris) 1/2 g saffran 1 dl torrt vitt vin 150 g sockerärter ca 100 g parmesanost 2 msk färskpressad citronjuice 200 g skalade räkor eller oskalade räkor (200g skalade motsvarar ca 500 g oskalade) 1 tsk salt 2 krm peppar Lägg till i inköpslistan Så handlar du snabbare
Skala och finhacka vitlök, schalottenlök och fänkål. Värm upp en tjockbottnad kastrull och fräs alltsammans under cirka 2 minuter, utan att något tar färg
Saffransrisotto och stekt zucchini2 port1 zucchini (ca 400g)4 vitlöksklyftorflingsaltolivoljaen liten fänkål hackad färsk dragonev 1/2 citron1 1/2-2 dl risottoris (Carnaroli)3 schalottenlökar0,5 g saffran5-6 dl vatten1/2-1 tsk grönsaksbuljong svartpepparflingsaltev 1 morot (ca 100 g)Tvätta och skiva zucchinin i ganska tunna skivor, max en halv centimeter
Saffransrisotto – krämig gräddig solgul milanesisk risotto kryddad med saffran. Risotto passar också utmärkt istället för potatis till många rätter och till stekt ankbröst med apelsinsås smakade det ljuvligt med saffransrisotto till
Första gången jag vågade mig på en risotto var ju efter att ha sett Kryddburkens svamprisotto och blev så fruktansvärt frestad både på svamp och ris så att jag var tvungen att laga en Krämig risotto med smörtstekt skogssvamp och rostade körsbärstomater