Risgrynsgröt. Lägg i risgryn och kanelstång och låt det hela koka på svag värme under lock i ca 10 minuter eller tills allt vatten kokat in. 1 sats risgrynsgröt (recept nedan)
Saffranspannkaka, en av de gotländska klassikerna. Du behöver till 6 personer1 dl runda risgryn2 dl vatten1 kryddmått salt2 dl vispgräddesmör till formen50 gr sötmandel1 kuvert saffran (0,5 gram)3/4 dl socker4 äggEv 1 dl mjölkGör så här1. Koka upp risgryn, vatten och salt och låt sjuda under tätt lock i ca 10 minuter. 1 dl runda risgryn
Blanda risgryn,vatten,socker och smör i en glasskål. Gotländsk saffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags
Om du gillar Saffranspannkaka gillar du nog även denna. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt
Om du gillar Saffranspannkaka gillar du nog även denna. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt