Saffranspannkaka risgryn recept

Saffranspannkaka med salmbärssylt

Saffranspannkaka med salmbärssylt

En sats risgrynsgröt3 dl vatten salt 2 msk smör 1,5 dl runda risgryn 1 kanelstång 6,5 dl standardmjölk 2 msk strösocker. 1Saffranspannkaka1 g saffran [2 förp] 1 sockerbit 6 dl standardmjölk 1 dl vispgrädde 4 ägg 0,5 dl strösocker

Saffranspannkaka

Koka upp vatten, salt, smör och risgryn. När det nu är torsdag och adventstider så känns det därför helt rätt med saffranspannkaka
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Risgrynsgröt. Lägg i risgryn och kanelstång och låt det hela koka på svag värme under lock i ca 10 minuter eller tills allt vatten kokat in. 1 sats risgrynsgröt (recept nedan)
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Saffranspannkaka, en av de gotländska klassikerna. Du behöver till 6 personer1 dl runda risgryn2 dl vatten1 kryddmått salt2 dl vispgräddesmör till formen50 gr sötmandel1 kuvert saffran (0,5 gram)3/4 dl socker4 äggEv 1 dl mjölkGör så här1. Koka upp risgryn, vatten och salt och låt sjuda under tätt lock i ca 10 minuter. 1 dl runda risgryn
Gotländsk saffranspannkaka

Gotländsk saffranspannkaka

Blanda risgryn,vatten,socker och smör i en glasskål. Gotländsk saffranspannkaka är ju egentligen inte någon julrätt, men jag gjorde det ändå i torsdags
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

1 1/2 dl rundkorniga risgryn. Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull. Koka på svag värme under lock tills allt vatten kokat in

Saffranspannkaka

Servera saffranspannkakan ljummen med vispad grädde och sylt. 1 1/2 dl rundkorniga risgryn. Koka upp ris, vatten och salt i en rymlig kastrull
Saffranspannkaka

Saffranspannkaka

Börja med att koka ihop vatten och risgryn och salt och en kanelstång.  Saffranspannkaka äter man på gotland till jul och andra festligheter
Ålandspannkaka (m. risgryn)

Ålandspannkaka (m. risgryn)

Om du gillar Saffranspannkaka gillar du nog även denna. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt
Ålandspannkaka (m. risgryn)

Ålandspannkaka (m. risgryn)

Om du gillar Saffranspannkaka gillar du nog även denna. För ett tag sedan skrev jag om Ålandspannkaka lagad på mannagrynsgröt, här kommer en liknande pannkaka fast lagad på risgrynsgröt

Gotländsk saffranspannkaka

Risgrynsgröt – överbliven eller färdigköpt – kanske kokt enligt detta recept. Servera saffranspannkakan ljummen med lättvispad grädde och en god sylt

Saffranspannkaka

Det här är ett fantastiskt sätt att ta tillvara överbliven risgrynsgröt, men självklart kan du koka enkom för att göra denna gotländska specialitet

Saffranspannkaka

2 dl risgryn. Koka ris och mjölk till en gröt. Blanda i salt, socker,russin mandel, saffran och mjöl. Tillsätt äggen ett i taget

Saffranspannkaka

Koka risgrynen i vattnet under lock på svag värme i 10 minuter. Rör ner mjölken och låt gröten koka tills grynen är mjuka, ca 20-30 minuter

Saffranspannkaka från Gotland

Det går att "fuska" genom att använda färdig risgrynsgröt som finns att köpa i affären. Koka vatten, salt och risgryn 10 min. 1 dl risgryn