Vispa grädde och saffran. Smält chokladen på svag värme i vattenbad. Vispa upp ägget och tillsätt sedan den smälta chokladen (jag använde elvisp för att förhindra att chokladen blir grynig, det ska bli en len smet)
Saffransmousse dekorerad med saffranshonung och silverkulorTill nyårsmiddagen serverade vi detta år en enkel saffransmousse som vi hittat receptet till i tidningen Hus och Hem
Nyårsmenyn när året 2014 skulle vakas in bestod av reninnanlår med potatis-och getostkaka, portvinssås och svartrot, samt saffransmousse till efterrätt
För er som fortfarande funderar över nyårslöfte och på grund av detta missat att tänka dessert har jag ett superenkelt recept här nedan på lyxig men busenkel saffransmousse
Är inte det ett rätt tråkigt val av efterrätt till årets stora middagsbjudning, när man skulle kunna lyxa med läckerheter som denna saffransmousse (eller denna panna cotta där man också kan tillsätta saffran och garnera med tinade sockrade hjortron istället för hallon), en hjortronparfait, en semifreddo med dadlar och torkade fikon, eller superenkelt tillredda glöggkokta päron med nougatgrädde
Jag hade dock saffransmousse kvar från julafton och valde att dekorera med den och med hallon. Jag är tjejen som inte älskar choklad högst av allt i hela världen, det är gott men det är inte fantastiskt och skulle jag välja skulle jag hellre äta småkakor resten av livet än choklad