Saftiga och fina saffranslängder med en oemotståndlig fyllning av mandelmassa och vit choklad. Tillsätt saffran och mjölk och låt degspadet bli lite kallare än fingervarmt
Smält margarin med saffran - låt det svalna av. Rör sedan ned ägg och det smälta saffransmargarinet. 0,5 gr saffran (en påse)1/2 ägg0,5 dl socker1 krm tsk salt6-7 dl fin glutenfri mjölblandning. Smält margarin tillsammans med saffran, häll i mjölk och ljumma till 37 grader. 0,5 gr saffran (en påse)
Själv kommer jag servera min fantastiska saffranslängd med mandelmassa och vit choklad. Det serveras till exempel pepparkakor, saffransbullar och saffranssnittar
Smält margarin med saffran - låt det svalna av. Rör sedan ned ägg och det smälta saffransmargarinet. Gott i adventstiderIngredienser till en längd 2 dl havremjölk1/2 dl havregrädde1/2 msk fiberhusk25 gr jäst för söta degar / en påse torrjäst75 gr mjölkfritt margarin0,5 gr saffran (en påse)1/2 ägg0,5 dl socker1 krm tsk salt6-7 dl fin glutenfri mjölblandningFyllning. Smält margarin tillsammans med saffran, häll i mjölk och ljumma till 37 grader. 0,5 gr saffran
Det kanske inte bara är en slump att vi så här års använder saffran i våra bullar. Men saffran kan ju användas till så mycket mer än bara lussebullar, därför tänkte jag denna vecka ha ett saffranstema