Saffranskrans recept

0 Spara
Saffranskrans med vanilj

Saffranskrans med vanilj

Detta är en saffranskrans med en otroligt god vaniljkräm. Bred på vaniljkrämen. 200 grader i 20 min25 g jäst100 g smör 2 1/2 dl mjölk1 ägg1 dl socker 1 krm salt 1/2 g saffran ca 8 dl vetemjöl Vaniljkräm. 75 gram smör 1/2 dl strösocker 2 1/2 tsk vaniljsocker Gör så härSmält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Vaniljkrämen 1. 2 1/2 tsk vaniljsocker
16 Spara
Bullkrans

Bullkrans

Smält matfettet. Tillsätt mjölken och kesellan och värm till 37 grader. Smula ner jästen i degbunken. Häll mjölkblandningen över jästen och rör om
1 Spara
Saffranskaka

Saffranskaka

Då brukar jag baka saffranskaka. Saffranskaka 200 g smör. Då och då brukar jag tömma ut innehållet i min portmonä på köksbordet och rensa bland alla gamla kvitton, utgångna presentkuponger och använda inköpslistor som jag gärna samlar på mig däri
38 Spara
Saffranskrans med mandelmassa!

Saffranskrans med mandelmassa!

Jag använder aldrig kesella i saffransbröd och jag lovar att detta blir ännu saftigare. En supergod saffranskrans som jag bakade till min svärmors 88-årsdag. Recept4 kransar eller ca 80 bullar2 pkt jäst300 g rumsvarmt smör1 liter röd mjölk3-4 pkt saffran3 dl vit sirap1 tsk salt1,8 kg vetemjöl (jag hade Manitoba Cream)150 gram smör150 gram mandelmassa1 dl råsocker1 äggPärlsockerSmula jästen i en bunkeMortla saffranet med en sockerbitVärm mjölken fingervarmBlanda mjölk och jäst så att jästen löser sigLägg i saffranet, vita sirapen, salt och rör om. Låt jäsa i varmt utrymme i 30-60 minuterBlanda smör, mandelmassa och råsocker med en elvisp. 150 gram mandelmassa
1 Spara

Saffranskrans

1.  Värm mjölken till 37º och rör ner jästen. Tillsätt pofiber och låt blandningen stå i 10 minuter. 2.  Rör i saffran, kesella, socker, salt och 5 dl mjölmix
1 Spara

Saffranskrans

1.  Smält fettet, häll på mjölken och värm till ca 37°. Rör ut den smulade jästen i degspadet. 2.  Tillsätt ägg, socker, salt, saffran och det mesta av mjölet
2 Spara

Saffransbröd à la Maud

Grunddeg. 1. Stöt saffranet med 1 tsk socker och häll på ev sprit. 2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt, 37°
2 Spara

Julkrans

Om man redan lyckats tröttna på vanliga lussebullar och önskar något mer storslaget att servera till luciafikat kan jag tipsa om de här supergoda julkransarna med smak av mandelmassa, saffran och apelsin
1 Spara

Adventskrans

1.  Grunddeg. Smula ner jästen i en degskål. Smält matfettet och tillsätt mjölken. Låt det bli fingervarmt. Häll det över jästen och rör om så att den löser sig
0 Spara

Saffransbröd

Saffranskrans. Grunddeg. 1. Stöt saffranet med 1 tsk socker och häll på ev sprit. 2. Smält smöret i en kastrull
Sökförslag och sidor