Tillsätt saffran och kesella i degvätskan och häll den sedan över jästen. Om ni tänker baka saffransbröd av något slag innan jul så kan jag verkligen tipsa om denna krans med äpple och mandelmassa
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumstempererat smör eller margarin. Rör i saffran, kesella, socker, salt och 5 dl mjölmix. 1 dl kesella. 100 g mandelmassa
½ dl kesella (kvarg. Bred på matfettet, strö på vaniljsocker och den rivna mandelmassan och russin. Tillsätt mjölken och kesellan och värm till 37 grader. 150 g riven mandelmassa
Jag använder aldrig kesella i saffransbröd och jag lovar att detta blir ännu saftigare. En supergod saffranskrans som jag bakade till min svärmors 88-årsdag. Recept4 kransar eller ca 80 bullar2 pkt jäst300 g rumsvarmt smör1 liter röd mjölk3-4 pkt saffran3 dl vit sirap1 tsk salt1,8 kg vetemjöl (jag hade Manitoba Cream)150 gram smör150 gram mandelmassa1 dl råsocker1 äggPärlsockerSmula jästen i en bunkeMortla saffranet med en sockerbitVärm mjölken fingervarmBlanda mjölk och jäst så att jästen löser sigLägg i saffranet, vita sirapen, salt och rör om. Låt jäsa i varmt utrymme i 30-60 minuterBlanda smör, mandelmassa och råsocker med en elvisp
Den här gången i form av en krans istället och då passade jag på att lägga till mandelmassa. Rör ihop smöret, mandelmassan, socker och vaniljsocker smidigt
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumstempererat smör eller margarin. Rör i saffran, kesella, socker, salt och 5 dl mjölmix. 1 dl kesella. 100 g mandelmassa