Vi bestämde att vi skulle bjuda på varsin kaka med julens smaker och valet föll på en mjukpepparkaka med lingonfrosting och en kanelbrownie med saffransglasyr
Saffransglasyren är så god och smakar så mycket jul. Hej – är du mitt i allt julstök. Jag ska vara helt ärlig och säga att jag är så långt ifrån all julstök som jag bara kan vara
Om du vill kan du i stället för bär och grädde göra en citronglasyr för att förstärka citronsmaken, eller varför inte en saffransglasyr nu i adventstider
Förra året gjorde jag den för första gången, då med saffransglasyr och nu med nötter och tranbär. Det här är troligen den regerande drottningen på adventsfikabordet och är det en överdrift att kalla den det så vågar jag nog kalla den för kronprinsessan i alla fall
Vispa socker och margarin poröst. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda i limeskalet och limesaften. Blanda ihop vetemjölet med bakpulvret och häll i smeten tillsammans med morötterna
Saffransglasyr. Sätt ugnen på 200 grader. Smöra och bröa en långpanna, 30 x 40 cm. Hacka chokladen och smält den på svag värme i en kastrull tillsammans med smöret