I äldre tid hade man inte råd att baka med. Hyvla mandelmassa över och strö på russin. saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades
I äldre tid hade man inte råd att baka med. Hyvla mandelmassa över och strö på russin. saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades
ev russin. Luciadagen till ära bjuder jag på goda saffransbullarmed fyllning av vit choklad. grädda gärna saffransbullarna i muffinsplåtar så får de fin form
russin. Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmed mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Pensla med ägg och tryck ner två russin i varje bulle. Hittade ett nytt recept förra året som innehåller kesella, de blir fluffiga och goda när man bakar med det
Stöt saffran med en sockerbit i en mortel. Tryck i russin. Blanda ner i skålen tillsammans med socker, salt, kesella, rumsvarmt smör i klickar och det mesta av mjölet
russin. Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmed mandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Strö på russin och rulla ihop. Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackad mandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader
Ner medrussinen. Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullarmed mandelmassa och pärlsocker