Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1½ dl mandelspån. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Lägg ut dem i formar eller på bakplåtspapperPensla med uppvispat ägg och toppa medmandelspån. Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår
Adventstider är saffranstider, så i helgen bakades det saffransbullar. Men inga vanliga "katter" med russin, mer traditionella bullar med en fyllning av apelsin och vit choklad
De här gyllengula små knytena är gjorda av mitt klassiska lussekattsrecept, fast utbakade som små knyten i bullformar istället, med mandelmassefyllning innuti, och mandelspån på toppen
Saffransbullarmed apelsin. Det smakar saffran, med apelsin. Goa saffransbullar, ett måste till Lucia. Blanda apelsinzesten med smör och mandelmassa med degkrokar eller en gaffel