I år fick det bli en fyllning med smak av apelsin och istället för mandelmassa använde jag mandelmjöl, dottern kan nämligen inte äta mandelmassa (den innehåller bittermandel)
Vispa ägg och socker poröst med en elvisp. Tag hälften an mandelmjölken och lös upp saffranet i det. Smeten blir ganska lös, använd en muffins form som du smörjer med kokos olja, använder du pappers formar så pensla de också med lite smält kokos olja så att inte papperet fastnar i de färdiga bullarna
Ingredienslistan är i stort sett detsamma (förutom "pynt"), men med den mängden husk blir det inte en deg utan mer som en lös smet, vilket ju var precis det jag var ute efter(
I boken finns ett helt kapitel med bara julrecept. Degen är så fin i konsistensen att den går toppen att kavla, så gör gärna en fyllning och rulla fina saffransbullar
Om du vill ha ett veganskt recept på saffransbullar rekommenderar jag antingen mina saffranssnurror (klick) eller mina saftiga lussekatter (klick) som båda är himmelskt goda
Jag har varit sugen på saffransbullar länge, och nu var det dags att börja baka lite. Blanda mandelmjöletmed Sukrinet och mandelmjölken till lagom konstistens
På lördag ska jag försöka ge mig på glutenfria pepparkakor och glutenfria saffransbullar. 1,5 dl mandelmjöl. 1 påse med pepparkakskryddor. 1,5 dl mandelmjöl. 1 påse med pepparkakskryddor