Saffransbullar med mandelmassa vanilj recept

Saffransbullar med vanilj!

Saffransbullar med vanilj!

Riv mandelmassan och blanda med smör till en jämn massa. Saffransbullarmedvanilj. Lägg på plåtar med bakplåtspapper
Saffransbullar

Saffransbullar

Rör under tiden ihop mjukt smör med riven mandelmassa, socker och vanilj till en slät smet. Smält smör tillsammans med saffran
saffransbullar klassiska

saffransbullar klassiska

Jag har ju redan bakat en sats saffransbullarmedmandelmassa & vanilj men dessa klassiska lussekatter måste jag hinna med också
Lyxiga saftiga saffransbullar

Lyxiga saftiga saffransbullar

Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Vaniljbullarna är gott att garnera med lite florsockerglasyr inför serveringen
Lyxiga saftiga saffransbullar

Lyxiga saftiga saffransbullar

Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Vaniljbullarna är gott att garnera med lite florsockerglasyr inför serveringen
Äppelmazarin med mandel

Äppelmazarin med mandel

Kör mandelmassan mjuk med vinge i hushållsassistenten. Blanda ner rumsvarmt smör i mandelmassan, lite i taget
Karlsbaderbullar med saffran

Karlsbaderbullar med saffran

Fyll Karlsbaderbullarna efter smak, mandelmassa, pistagekräm, äppelmos eller vaniljkräm som är bara några av de oändligt många fyllningarna
Saffranssemlor med pepparkakssmak

Saffranssemlor med pepparkakssmak

Klipp eller skär av ett lock på saffransbullarna och fyll hålet med mandelfyllningen. Antingen går man till affären och köper en torr bulle medmandelmassa i och för gammal grädde, eller så bakar man dom själv och äter goda semlor
Saffranskrans med äppel, russin och mandel

Saffranskrans med äppel, russin och mandel

Mina underbara saffransbullarmedmandelmassa och apelsin är något jag bakar varje år, HÄR hittar du receptet på dom, men i år gjorde jag också en saffranskrans fylld med en massa gott som hackad mandel, rivet äppel, vanilj och russin
Bästa lussekatterna.

Bästa lussekatterna.

Saffransbullarna fyllde jag med en remonce gjord på mandelmassa och smör och rivet apelsinskal. Testade en ny variant av recept med att sätta en fördeg som sedan rördes ihop med själva huvuddegen

Bästa lussebullarna

Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om