Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Vaniljbullarna är gott att garnera med lite florsockerglasyr inför serveringen
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Vaniljbullarna är gott att garnera med lite florsockerglasyr inför serveringen
Klipp eller skär av ett lock på saffransbullarna och fyll hålet med mandelfyllningen. Antingen går man till affären och köper en torr bulle medmandelmassa i och för gammal grädde, eller så bakar man dom själv och äter goda semlor
Mina underbara saffransbullarmedmandelmassa och apelsin är något jag bakar varje år, HÄR hittar du receptet på dom, men i år gjorde jag också en saffranskrans fylld med en massa gott som hackad mandel, rivet äppel, vanilj och russin
Saffransbullarna fyllde jag med en remonce gjord på mandelmassa och smör och rivet apelsinskal. Testade en ny variant av recept med att sätta en fördeg som sedan rördes ihop med själva huvuddegen
Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om