Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Riv mandelmassan och blanda med smör och rivet apelsinskal. Monika Ahlbergs butterkaka medsaffran. Lägg bitarna med snittytan uppåt på plåtar med bakplåtspapper
Kanelbullar i all ära, men saffransbullarmedmandelmassa är kungen av bullar. Min bror ringde och frågade om jag kunde baka lite saffransbullar åt honom och självklart kunde jag det
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 12 pkt saffran à 0,5 g. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°, tillsätt saffran och häll över jästen. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel