Lägg på en plåt med bakplåtspapper och täck med plast. Blanda smör, strösocker, nystötta kardemummakärnor och riven mandelmassa till en krämig fyllning
Min favoritfyllning är vit choklad och mandelmassa. Börjar det bli dags att baka saffransbullar. Jag ska försöka sätta igång med det baket snart och frysa in en massa lussekatter
Eftersom jag nämnde ovan att jag inte är helt förtjust i vanliga saffransbullar så tog jag hälften av degen ovan och gjorde saffransbullarmedmandelmassa och pärlsocker
Detta är ett bra grundrecept, prova att fylla dem med sockerfri mandelmassa eller vaniljkräm. Jag kladdade upp smeten i formar bara – vill man ha dem slätare så kan man forma degen lite försiktigt med blöta händer och pensla med ägg
Blanda smöret med vaniljsocker och riven mandelmassa. Igår byggde vi monter och idag är det dags att snacka med gymnasiestudenter som ska bestämma sig för vad de ska plugga
Den slår ut alla andra saffransbullar, julpraliner, nötter och kakor jag provat och bakat kring jul. Första gången mamma kom över med den här till mig och mannen här hemma åt vi upp hela kakan på någon timma
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Garnera lussekatterna med russin och mandelmassebullar med pärlsocker och mandelspån
Riv mandelmassan grovt och blanda med rumsvarmt smör och nystött kardemumma. Garnera lussekatterna med russin och mandelmassebullar med pärlsocker och mandelspån
Gröp ur lite innanmäte och blanda med fyllningen. En skvätt rom eller cognac. Fyll hålet i bullen med fyllning, på med en klick grädde toppa med locket och låt det sen snöa florsocker genom en tesil
Blanda rumsvarmt smör med finriven mandelmassa, råsocker och vaniljsocker. Man kan gärna göra just så, lösa i lite sprit (vodka, rom, konjak) och låta stå en stund, gärna över natten