Min favoritfyllning är vit choklad och mandelmassa. Börjar det bli dags att baka saffransbullar. Pensla bullarna med uppvispad ägg och strö på pärlsocker och eventuellt mandelspån
Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1½ dl mandelspån. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackadmandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Vispa mandelmassa, smör, choklad och vaniljpulver jämt och fluffigt. Lägg ut dem i formar eller på bakplåtspapperPensla med uppvispat ägg och toppa medmandelspån
Här är en snabbakad saffransmuffins med en kärna av mandelmassa. Klicka sedan på en dryg matsked smet i varje form och avsluta med att strö lite flagad mandel över
/Matilda Saffransbullarmed rostad mandelmassa och lingonmitt. Det är ett måste att baka lussekatter och saffransbullar varje jul, blir ju liksom ingen jul annars
Jäs till dubbel storlek, pensla med ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Jäs till dubbel storlek, pensla med ägg, strö över pärlsocker eller flagad mandel. I äldre tid hade man inte råd att baka med saffranskryddan utan kokade upp vatten med socker och saffran, som penslades över de nybakade bullarna
Blanda mandelmassamed strösocker och vaniljsocker. Börja med att göra en fördeg. Mandelfyllning. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet