Saffransbullar med mandel recept

Saffransbullar med smör, mandel och vit choklad

Saffransbullar med smör, mandel och vit choklad

Lägg ut dem i formar eller på bakplåtspapperPensla med uppvispat ägg och toppa medmandelspån. Det var de här gua små bullarna som jag stod och slet med igår
Saffransbullar

Saffransbullar

Blanda mandelmassamed strösocker och vaniljsocker. Börja med att göra en fördeg. Mandelfyllning. Värm upp mjölken med saffran till fingervarmt och lös upp jästen i mjölken och blanda ihop det med vetemjölet
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Förutom att jag bakade dessa frasigt goda saffransbullar igår söndag, så blev det en slö dag hemma. Därefter toppade jag med grovriven mandelmassa
Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

MandelfyllningBlandamandelmassamed strösocker och vaniljsocker. mandelmassa. SaffransdegBörja med en fördeg
Pernillas saffransbullar

Pernillas saffransbullar

Rör ut jästen med lite av degspadet tillsätt saffran och rör tills det löser sig. Blanda under tiden smör, socker, kryddor och mandel eller mandelmassan till fyllningen
Kalljästa Saffransbullar

Kalljästa Saffransbullar

Apelsin och mandelfylldasaffransbullarmedmandelflarn. ägg innan jag prydde dem medmandelflarn och gräddade i mitten av ugnen
Roys saffransbullar med fördeg

Roys saffransbullar med fördeg

Blanda mandelmassamed strösocker och vaniljsocker. Mandelfyllning. Börja med en fördeg. Pensla bullarna med ägg och strö över hyvlad mandel och pärlsocker
Saffransbullar med god fyllning

Saffransbullar med god fyllning

Gör ett hål i varje bulle med mjölat pekfinger. Pensla bullarna med uppvispat ägg. 50 g mandel skalad och hackad
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. 1½ dl mandelspån. 1200 g mandelmassa. 1Receptet gäller för 36 st 50 g jäst 5 dl Arla® mjölk 2 pkt saffran à 0,5 g 1½ dl strösocker 250 g Arla Köket Kesella® kvarg 100 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt ca 1 kg vetemjöl, 17 dl ½ tsk salt 1 ägg till pensling ½ dl pärlsocker ½ dl mandelspån Fyllning. 200 g Arla® Svenskt Smör, rumsvarmt 200 g mandelmassa 1 tsk malen kardemummaSmula jästen i en bunke. 1Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och flagad mandel
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Pensla med ägg och strö på mandel. 60 st250 grader1 g saffran (2 pkt)100 g fast margarin eller 1 dl flytande5 dl mjölk50 g jäst250 g kesella½ tsk salt1 ½ dl socker1 äggca 15 dl vetemjöl100 g smör150 g mandelmassarussinägghackadmandelSmält fettet i en kastrull och värm sedan den och mjölken till 37 grader. Knåda degen och kavla ut till 2 rektangulära bitar och bred på rumsvarmt smör och mandelmassa
Saffransbullar med apelsinremons

Saffransbullar med apelsinremons

Riv mandelmassan vispa ihop med elvisp tillsammans med smöret marsanpulver och apelsinskal. Vispa upp ägget och pensla bullarna strö över pärlsocker och ev flagad mandel