Saffransbullar med konjak recept

Saffransbullar

Saffransbullar

Hinner du inte få smöret rumsvarmt så hyvla upp rätt mängd med osthyvel då går det snabbare. Täck med lite plast alternativt att du har allt i en liten burk i kylen
Brunkans saffransbullar

Brunkans saffransbullar

Lös upp saffran i konjak blandat med socker. Spreja dem gärna med vatten ett par gånger under jäsningen
Saffransbullar med mandelmassa

Saffransbullar med mandelmassa

Saffran i konjak (du behöver två satser till bullarna). Finns det något godare än saffransbullar i adventstid
Saffransbutterkaka på mitt sätt

Saffransbutterkaka på mitt sätt

Saffransbullar har ju en benägenhet att bli torra och det här är ett sätt att behålla saftigheten, samtidigt som det blir ett pampigt bakverk att ställa fram på bordet

Bästa lussebullarna

Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om
Ljuvliga saffransbröd

Ljuvliga saffransbröd

Häll blandningen i en glasburk med lock och slå konjaken över blandningen och rör om så att sockret löser sig
Goda Lussekatter

Goda Lussekatter

Brunkans Saffransbullar. Lös upp saffran i socker blandat medkonjak. (med lite ändringar av mig). Spreja dem gärna med vatten någon gång under jäsningen

Saffransbullar med vanilj

brännvin, konjak eller rom. Stöt saffranet med saltet och blanda gärna med sprit. Tillsätt saffranet med spriten, kesella, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet