Plasta med plastfilm och ställ in i kylskåp och låt svalna Fördeg. Pensla bullarna med ägg och tryck i lite saffranskräm och toppa med salta mandlar ovanpå
Hinner du inte få smöret rumsvarmt så hyvla upp rätt mängd med osthyvel då går det snabbare. Täck med lite plast alternativt att du har allt i en liten burk i kylen
/Matilda Saffransbullarmed rostad mandelmassa och lingonmitt. Det är ett måste att baka lussekatter och saffransbullar varje jul, blir ju liksom ingen jul annars
Saffransbullar har ju en benägenhet att bli torra och det här är ett sätt att behålla saftigheten, samtidigt som det blir ett pampigt bakverk att ställa fram på bordet
Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om
Därefter blandar du ner lite brännvin eller konjak så att det blir som en pasta av det. De senaste veckorna så är det ganska många som har kommit till mig och frågat om just lussebullar, lussekatter, saffransbullar, vad ni nu kallar dem…ska man ha kesella
Brunkans Saffransbullar. Lös upp saffran i socker blandat medkonjak. (med lite ändringar av mig). Spreja dem gärna med vatten någon gång under jäsningen
Den räcker till två stjärnor, eller en stjärna och en massa härliga saffransbullar. Som den här saffransvarianten, fylld med smör, farinsocker och rivet apelsinskal
brännvin, konjak eller rom. Stöt saffranet med saltet och blanda gärna med sprit. Tillsätt saffranet med spriten, kesella, sirap, ägg och det mesta av vetemjölet