/Matilda Saffransbullar med rostad mandelmassa och lingonmitt. Det är ett måste att baka lussekatter och saffransbullar varje jul, blir ju liksom ingen jul annars
1,5 msk konjak eller annan starksprit. jag tog ca 200g mandelmassa och mosade med 200g mjukt rumsvarmt smör, 1 msk kanel 1-2 msk mald kardemumma och ca 1/2 dl socker. 1,5 msk konjak eller annan starksprit
Saffransbullar har ju en benägenhet att bli torra och det här är ett sätt att behålla saftigheten, samtidigt som det blir ett pampigt bakverk att ställa fram på bordet
Resultatet blev i alla fall de godaste lussebullarna vi någonsin gjort och ätit och till och med min mamma (som inte tycket som saffransbullar) åt och tog om
Blanda rumsvarmt smör med finriven mandelmassa, råsocker och vaniljsocker. Man kan gärna göra just så, lösa i lite sprit (vodka, rom, konjak) och låta stå en stund, gärna över natten