Ta upp degen på en lätt mjölad arbetsbänk och knåda lätt. I januari är man ruggigt trött på allt vad saffransbullar, julkryddor, glögg, risgrynsgröt, julskinka, rödkål, pepparkakor, knäck och så vidare heter
Förutom att jag bakade dessa frasigt goda saffransbullar igår söndag, så blev det en slö dag hemma. Kavla ut degen, ca 45 x 70 cm, cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord
Kavla ut degen, ca 45x70 cm och cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min tills dina saffransbullar har fått en fin gyllenbrun färg
Ta sedan upp den på lätt mjölat bakbord. Baka ut den till saffransbullar. För mig hör det julen till att baka lussebullar, att baka utan saffran är otänkbart
Använd gärna en maskin så blir det lättare för dig och degen blir mycket smidigare. Redan förra helgen så tjuvstartade jag med julbaket och först i år blev dessa fina Saffransbullar med hemmagjord vaniljkräm
Apelsin och mandelfyllda saffransbullar med mandelflarn. Saffransbullar fyllda med apelsin och mandel. Pudra degen lätt med mjöl, täck med plastfolie och låt stå i kylen över natten, minimum 8 timmar. Vänd upp degen på lätt mjölat bakbord, låt vila 15-20 minuter
Kavla ut degen, ca 45x70 cm och cirka 0,5 cm tjock deg på ett lätt mjölat bord. Grädda mitt i ugnen i 13-15 min tills dina saffransbullar har fått en fin gyllenbrun färg
Emelie ja, bättre fotoobjekt får man leta efter, hon gör precis som jag säger och vet precis vad jag menar när jag säger "rustikt" och "ledigt och lätt"
Ta upp degen på en sparsamt mjölad arbetsbänk och knåda den lätt. Dessa är mina absoluta favoritbullar till jul och de är i mitt tycke mycket godare än vanliga traditionella lussebullar